Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
specialism
Specialisme

Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie (kinderen)

Onze kaakchirurgen houden zich bezig met mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie, bijzondere tandheelkunde en het verbeteren van de stand van de tanden in de kaak bij kinderen.

Over dit specialisme

Wat we doen

Wat is dit specialisme?

Bij het specialisme kaakchirurgie houden wij ons bezig met de groei en ontwikkeling van het gezicht, kaak en gebit. Naast kaakchirurgen en orthodontisten zijn er ook tandartsen werkzaam die zich hebben gespecialiseerd in aangeboren afwijkingen, het kaakgewricht of tumoren bij kinderen.

Wat willen we bereiken?

Via multidisciplinaire zorg bieden onze specialisten passende zorg voor patiënten met aangeboren afwijkingen van het gezicht. Multidisciplinaire zorg houdt in dat u te maken krijgt met verschillende soorten zorgverleners met verschillende achtergronden.

Wij maken gebruik van multidisciplinaire spreekuren voor patiënten die een behandeling voor ontbrekende tanden en kiezen krijgen (oligodontie) en voor patiënten met stoornissen in de groei en ontwikkeling van het gebit (dentofaciaal).

Waarom naar het Erasmus MC Sophia?

In het Erasmus MC Sophia gebruiken we de nieuwste technologische ontwikkelingen. Dit noemen we ook wel computergestuurde chirurgie. We vragen ook actief naar de tevredenheid van patiënten en ouders/begeleiders. Zo kunnen we zien waar en wanneer de zorg kan worden verbeterd. In het Erasmus MC Sophia zijn onze specialisten uitstekend opgeleid en goed georganiseerd rond specifieke spreekuren. Door deze aanpak kunnen wij uw kind en u centraal stellen.

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Wetenschappelijk onderzoek

  • Op dit moment doen we onderzoek naar het obstructief slaapapneusyndroom bij kinderen met aangeboren afwijkingen van gezicht en schedel. Hierdoor weten we beter hoe we kinderen direct na de geboorte kunnen behandelen en helpen met ernstige functionele problemen zoals ademhaling en slikken.
  • We doen onderzoek naar vormen van oligodontie.
  • Ook doen we onderzoek naar alternatieve en patiëntvriendelijke methoden om bot te verkrijgen. Met dit bot kunnen we delen van de kaak en het gezicht bij operaties herstellen.

Onze polikliniek(en)

Operatie

Klinieken

Heeft u vragen?

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij ons secretariaat:

Contactformulier
wizard_link

Komt u hier voor een eerste bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.

Bereid u voor