Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Zorgverlener

Prof. dr. A. (Arie) Franx

Hoogleraar Verloskunde

  • Specialisme
  • Gynaecologie, Verloskunde, Moeder en Kind Centrum
  • Aandachtsgebied
  • Vroege levensloop gezondheid, waardegedreven zorg, zwangerschapscomplicaties en global health.
  • BIG nummer:
  • 39021001701
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Ik werk sinds 1988 in de verloskundige zorg, in en buiten Nederland. Ik heb expertise op het gebied van de betekenis van zwangerschapscomplicaties en de levenslange gezondheid van moeder en kind.

Moeder en Kind Centrum

Daarnaast houd ik mij bezig met verbeteringen in de organisatie van verloskundige zorg. Ik ben kartrekker van het Moeder en Kind Centrum in het Erasmus MC Sophia. In het dit centrum werken verschillende specialismen samen om de beste zorg en begeleiding te bieden aan de moeder, partner en kind. In het Moeder en Kind Centrum kunnen we vaak al heel vroeg in de zwangerschap het kind onderzoeken met de nieuwste, geavanceerde technieken voor beeldvorming. Dat is wereldwijd uniek. We hebben daarnaast ook veel aandacht  voor wat de zwangere zélf belangrijk vindt.

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Ik heb gewerkt als gynaecoloog in het UMC Utrecht, het Erasmus MC en in het Sint Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. In 2010 werd ik hoogleraar verloskunde in het UMC Utrecht.
In 2019 maakte ik de overstap naar het Erasmus MC. Sindsdien ben ik tevens kartrekker van het Erasmus MC Sophia, Moeder en Kind Centrum. Daarnaast ben ik landelijk actief in het College Perinatale zorg, het Linnean Initiatief, het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg en de Nederlandse Federatie voor Universitair Medische Centra.

Opleiding

Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en ben vervolgens opgeleid tot gynaecoloog in Utrecht en Tilburg. In 1997 ben ik gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht op een proefschrift over hoge bloeddruk in de zwangerschap.