Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Zorgverlener, profielfoto, blauwachtergrond. JPG-bestand
Zorgverlener

Dr. R.J.H. Galjaard

Klinisch geneticus

  • Specialisme
  • Klinische genetica
  • Aandachtsgebied
  • Prenatale diagnostiek
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Ik leid het prenataal cytogenetisch laboratorium en de klinisch genetische prenatale staf van het Erasmus MC Rotterdam. Wij voeren co-ontwikkeling, implementatie en follow-up uit van nieuwe genetische technologieën in de prenatale geneeskunde. Mijn voornaamste onderzoeksinteresses zijn de medische, ethische en psychologische aspecten van de introductie van nieuwe technieken in de prenatale geneeskunde en de pre-implantatie genetische screening.

Ik ben lid van verschillende Nederlandse commissies op mijn werkterrein, bijvoorbeeld de Nederlandse commissie voor indicaties voor PGD, en het Nederlandse Centraal Orgaan op prenatale screening. Ik ben voorzitter van de Nederlandse werkgroep voor prenatale diagnose en therapie.

Werkervaring & opleidingen

Ik behaalde het diploma van klinisch geneticus en klinisch genetische laboratoriumspecialist in prenatale cytogenetica. Ik ben opgeleid in DNA-onderzoek, positionele klonering en karteringstudies van neurologische - en ledemaataandoeningen. Ik werk sinds 1991 op het gebied van de genetische prenatale diagnostiek. In het buitenland heb ik regeringen, lokale instellingen en opgeleide mensen geadviseerd bij het opzetten van het vakgebied.