Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Joop Laven
Zorgverlener

Prof. dr. J.S.E. (Joop) Laven

Gynaecoloog, hoofd subspecialisme Voortplantingsgeneeskunde

  • Specialisme
  • Verloskunde en gynaecologie
  • Aandachtsgebied
  • Polycysteus ovarium syndroom (PCOS), prematuur ovariële insufficiëntie (POI) en menopauze
  • BIG nummer:
  • 59022402901
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Ik ben een gedreven arts die patiënten graag iets te bieden heeft op het gebied van vruchtbaarheidsstoornissen. Daarnaast doe ik op dezelfde wijze onderzoek naar de oorzaken van bepaalde menstruatiestoornissen zoals het polycysteus ovarium syndroom (PCOS) en prematuur ovariële insufficiëntie (POI). Mijn team en ikzelf zijn pas tevreden als we nieuwe onderzoeksinzichten goed in onze patiënten zorg hebben ingebed. U kunt bij ons dus de beste zorg op dit gebied verwachten.

Werkervaring & opleidingen

Ik heb geneeskunde gestudeerd in Utrecht en ben daar ook gepromoveerd. Mijn promotieonderzoek betrof onderzoek naar de behandeling van varicocele (spataderbreuk) bij de man en het effect daarvan op de vruchtbaarheid. Daarna ben ik overgestapt naar het Radboudumc en heb daar mijn opleiding tot gynaecoloog gevolgd. Hierna ben in 1998 in het Erasmus MC gaan werken, waar ik de subspecialisatie voortplantingsgeneeskunde heb gedaan. In 2009 ben ik daar hoogleraar geworden.

Na mijn specialisatie is mijn onderzoek meer en meer gericht op de vrouw en heel specifiek naar polycysteus ovarium syndroom (PCOS), vervroegde overgang (POI) en menopauze.