Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
specialism
Specialisme

Gynaecologie

Onze gynaecologen behandelen klachten en aandoeningen van de vrouwelijke geslachtsorganen: de baarmoeder, eierstokken, vulva en vagina.

Over dit specialisme

Wat we doen

Wat doet dit specialisme?

Onze gynaecologen behandelen problemen met de baarmoeder, eierstokken, vulva of vagina. Denk aan cysten, endometriose, verzakkingen, jeuk, vleesbomen. Maar ook problemen die ontstaan zijn omdat patiënten geboren zijn met aangeboren afwijkingen in dit gebied.

We hebben een team aan specialisten op het gebied van endometriose en de bekkenbodem en zien daarnaast veel mensen voor een tweede mening (second opinion). Indien gewenst kunnen we een uitgebreid echoscopisch onderzoek doen. Er is goede samenwerking met de afdeling radiologie waar eventueel aanvullend onderzoek kan plaatsvinden (CT-scan en MRI).

Wat willen we bereiken?

Als gynaecologen streven wij naar een optimale behandeling van uw problemen. Uw wensen als patiënt houden we daarbij altijd in het oog. In dat kader zijn wij ook altijd bezig met de ontwikkeling van ons vakgebied. Daarvoor werken we samen met andere specialismen en doen we wetenschappelijk onderzoek, bijvoorbeeld naar mogelijke behandelingen en de oorzaken van aandoeningen.

Waarom het Erasmus MC?

Bij de zorg voor endometriose, bekkenbodemproblemen en aandoeningen aan vulva en vagina werken we samen in teams met verschillende artsen. We doen ook wetenschappelijk onderzoek naar mogelijke behandelingen en de oorzaken van aandoeningen. Dat helpt ons om u als patiënt optimaal te behandelen. Daarnaast werken we veel samen met andere specialisten.

Aandoeningen en ziektebeelden

Wij behandelen:

Daarnaast bieden wij second opinions.

Samenwerking

Wij werken samen met verschillende specialismen:

  • Voor onze endometriosezorg werken we nauw samen met de afdeling chirurgie, radiologie en urologie.
  • Voor klachten van de bekkenbodem, zoals verzakkingen en incontinentie, werken we samen met de uroloog en bekkenfysiotherapeut.
  • Op het gebied van klachten van de vagina werken we samen met de seksuoloog en de dermatoloog.

Dit helpt ons om met een frisse blik naar klachten of aandoeningen te kijken, bijvoorbeeld voor een tweede mening (second opinion).

Onze polikliniek(en)

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier
Checklist

Komt u binnenkort bij ons op bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor