Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
profielfoto Suzan Moors
Zorgverlener

S.C. (Suzan) Moors

Kinderfysiotherapeute

  • Specialisme
  • Kinderfysiotherapie
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Mijn aandachtsgebieden zijn kinderlongziekten en kinderreumatologie. In de kliniek ben ik betrokken bij patiënten met hart- en longaandoeningen op het kinderthoraxcentrum (KTC). Daarnaast werk ik met name op de afdeling algemene kindergeneeskunde en de IC. Poliklinisch ben ik betrokken bij het team voor thuisbeademing, kinderlongpoli en poli jeugdreuma. Ik onderzoek de kinderen in samenwerking met de arts en stel zo nodig een plan op voor de behandeling in de 1e lijn.

Het  Erasmus MC is een CF behandelcentrum, waardoor ik veel ervaring heb met deze patiëntengroep. Naast voornoemde poli’s ben ik ook betrokken bij de Turner poli en de Prader-Willi poli waarbij ik motorische vaardigheden van de kinderen in kaart breng en zonodig een behandelplan opstel.

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Na mijn opleiding fysiotherapie heb ik eerst enkele jaren in een 1e lijns praktijk gewerkt met volwassenen. Na een klein jaar in het buitenland met kinderen te hebben gewerkt, ben ik in het Sophia kinderziekenhuis gaan werken. Ik geef onderwijs aan studenten kinderfysiotherapie op het gebied van jeugdreuma en pulmonale aandoeningen bij kinderen. In het Erasmus MC ben ik betrokken bij onderwijs over het bewegingsapparaat aan geneeskunde studenten.

Opleiding

Ik heb mijn opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht afgerond in 2000. In 2008 heb ik kinderfysiotherapie opleiding afgerond aan de Hogeschool Rotterdam.

Werkgroep

Ik neem deel aan de Nederlandse Health Professionals in de Kinderreumatologie (NHPKR).