Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Gatske-Nieuwenhuyzen-de Boer
Zorgverlener

Dr. G.M. (Gatske) Nieuwenhuyzen-de Boer

Gynaecologisch oncoloog

  • Specialisme
  • Verloskunde & Gynaecologische oncologie
  • Aandachtsgebied
  • Gynaecologische oncologie, onderzoeker PlaComOv-studie
  • BIG nummer:
  • 59063061701
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Het mooie van mijn werk binnen de Gynaecologische oncologie is dat ik patiënten tijdens een ingrijpende periode van hun leven kan bijstaan. Hierbij is een persoonsgerichte manier van communiceren van groot belang. De patiënt hoort de juiste informatie over de ziekte en het behandeltraject te krijgen om daarna beslissingen te kunnen nemen over het proces dat zal volgen. Hierdoor wordt het vertrouwen in de zorg versterkt.

Het leveren van deze zorg doe je niet alleen. Ik hecht veel waarde aan een goede samenwerking met andere specialisten en verplegend personeel om te streven naar de meest optimale zorg. Daarnaast geeft het veel voldoening om jongere collegae op te leiden. Dit houdt me scherp. 

Medische innovaties maken steeds meer behandelingen mogelijk. Het doen van onderzoek is onmisbaar om te weten of deze innovaties daadwerkelijk bijdragen aan de zorg. Op wetenschappelijk gebied houd ik me vooral bezig met de PlaComOv-studie. Met dit onderzoek kijken we of vrouwen met een gemetastaseerd ovariumcarcinoom betere behandeluitkomsten en een hogere kwaliteit van leven hebben als we tijdens de operatie de beschikking hebben over de PlasmaJet.