Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Marc van der Schroeff
Zorgverlener

Dr. M.P. (Marc) van der Schroeff

KNO-arts

  • Specialisme
  • Keel-, neus- en oorheelkunde
  • Aandachtsgebied
  • Otologie (cholesteatomen, cochleaire implantaten)
  • BIG nummer:
  • 39063960601
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Kinderen met een ernstige slechthorendheid zijn soms niet meer goed genoeg geholpen met een hoorapparaat. Na zorgvuldige overweging binnen ons team en in overleg met ouders kan gekozen worden voor het plaatsen van een cochleair implantaat (CI), een soort kunst-oor. Als lid van ons CI-team en diegene die alle kinderen hieraan opereert, zet ik mij al jaren in om de zorg voor deze kinderen te optimaliseren.

Daarnaast behandel ik veel kinderen met gehoorverliezen en klachten van het oor als gevolg van cholesteatomen, goedaardige maar destructieve ophopingen van huidproducten in het oor. Dit zijn vaak ingrijpende behandelingen, met langdurige operaties. Naast mijn klinische taken houd ik me vooral bezig met onderzoek naar gehoorverlies bij kinderen in de Generation R-studie.

Werkervaring & opleidingen

Ik ben in de periode 1996 tot 1999 in opleiding geweest tot officier vlieger bij de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Van 1999 tot 2005 ben ik geneeskunde gaan studeren in Utrecht. Ik heb mij tussen 2005 en 2012 gespecialiseerd tot KNO-arts. Ook ben ik in die periode opgeleid tot epidemioloog en ben ik gepromoveerd. Sinds 2012 ben ik werkzaam als (kinder-)KNO-arts in het Erasmus MC Sophia. Naast de zorg voor zieke kinderen doe ik ook onderzoek naar gehoorverlies bij kinderen in de Generation R-studie.