Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Lonneke Staals
Zorgverlener

Dr. L.M. (Lonneke) Staals

Anesthesioloog, sectorhoofd Kinder- en Obstetrische anesthesiologie

  • Specialisme
  • Anesthesiologie
  • Aandachtsgebied
  • Anesthesie voor luchtwegoperaties, anesthesie bij neonaten en prematuren, pijnstilling na de operatie en farmacologie.
  • BIG nummer:
  • 19055305501
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Ik werk sinds 2009 in het Erasmus MC Sophia als kinderanesthesioloog, en per november 2017 als sectorhoofd van de afdeling Kinder- en Obstetrische Anesthesiologie. We geven anesthesie en pijnstilling aan kinderen van extreem prematuur tot 18 jaar oud, voor grote en kleine ingrepen, gezond tot ernstig ziek, voor operaties en diagnostisch onderzoek, en aan zwangeren (voor keizersnede, of pijnstilling bij de bevalling). Geen dag is hetzelfde!

Werkervaring & opleidingen

Ik heb mijn geneeskundeopleiding gedaan aan de K.U. in Leuven, België van 1994 tot 2001. Tijdens mijn opleiding raakte ik geïnteresseerd in de anesthesiologie en volgde ik een zogenaamde Prespecialisatie in de Anesthesie & Reanimatie in het UZ Gasthuisberg te Leuven. Mijn opleiding tot anesthesioloog en mijn fellowship Kinderanesthesiologie heb ik gedaan in het Radboud UMC van 2003 - 2009. Bij Radboud Universiteit Nijmegen deed ik mijn promotieonderzoek naar 'Sugammadex (antagonist voor spierverslapping) in Renal Failure'. Vanaf 2009 ben ik kinderanesthesioloog in het Erasmus MC Sophia, inmiddels ook sectorhoofd van de afdeling Kinder- en Obstetrische Anesthesiologie. Naast het klinisch werk, doe ik ook onderzoek (met name naar postoperatieve pijnstilling bij kinderen).