Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Niet gebeld? Uw afspraak gaat door

Cao-acties in Erasmus MC op 26 oktober

Op dinsdag 26 oktober organiseren vakbonden zondagsdiensten in Erasmus MC. Door deze acties moeten er geplande operaties en dagbehandelingen worden afgezegd. De spoedzorg, medisch urgente operaties, de meeste polikliniekbezoeken en de geplande opnames zonder operatie gaan gewoon door. Als u daarover geen bericht heeft ontvangen, gaat uw afspraak door. Als u vragen heeft, neem dan contact op met uw behandelaar. 

De bonden protesteren tegen de met NU’91 overeengekomen cao.

Tijdens zondagdiensten wordt op een doordeweekse dag gewerkt alsof het weekend is. Vakbond NU’91 doet niet mee aan de acties: die heeft op 17 september overeenstemming bereikt met de NFU over het eindbod. De andere vakbonden organiseren wel zondagsdiensten, die direct ingrijpen op de patiëntenzorg. Meer informatie over de cao onderhandelingen vindt u op de website van de NFU.

 
Hartje 

Hartje Rotterdam: Steun ons hartonderzoek

Binnenkort naar ons ziekenhuis?

We vertellen u graag stap voor stap wat er gaat gebeuren en hoe u zich kunt voorbereiden.

Bereid u voor
Meer Amazing Erasmus MC
 • Digitale tool moet partner van IC-patiënt helpen bij verwerking

  Digitale tool moet partner van IC-patiënt helpen bij verwerking

  30 tot 50 procent van de naasten van intensive care-patiënten houdt tot maanden na de opname van hun dierbare psychische klachten. Het nazorgteam van de intensive care van het Erasmus MC ontwikkelt voor hen een e-health-interventie, waarmee zij hun mentale gezondheid kunnen monitoren en verbeteren.

 • ‘Wil je fillers? Ga naar een erkende cosmetisch arts’

  ‘Wil je fillers? Ga naar een erkende cosmetisch arts’

  Het opvullen van rimpels, wallen en lippen met fillers wint aan populariteit in Nederland. Tussen 2016 en 2019 steeg het aantal fillerbehandelingen met 17,5 procent. Cosmetisch arts KNMG en wetenschappelijk onderzoeker dr. Tom Decates, verbonden aan de afdeling Dermatologie van het Erasmus MC, promoveerde deze week op de eerste wetenschappelijke studies ter wereld naar de […]

 • Wegwijzers voor genetisch onverklaarbare hersenaandoeningen

  Wegwijzers voor genetisch onverklaarbare hersenaandoeningen

  Dat genetica meer is dan genen alleen, is al een tijd bekend. Maar hoe word je wegwijs in de miljoenen stukken DNA waarvan de functie nog niet bekend is? Onderzoekers van het Erasmus MC zetten een grote stap door het kaf van het koren te scheiden op het gebied van hersenontwikkeling.

Alle nieuwsberichten

Erasmus MC in de media: bekijk het overzicht. >>> 


Patiëntenervaring

Onze patiënten geven onze zorg gemiddeld een 8,6

Onze patiëntenervaring
8,6

Voor het leven van morgen

Ontdek hoe wij als universitair medische centra gezamenlijk werken aan een steeds betere gezondheid voor iedereen.