Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Welkom bij Erasmus MC

Waarmee kunnen we u helpen?

Binnenkort naar ons ziekenhuis?

We vertellen u graag stap voor stap wat er gaat gebeuren en hoe u zich kunt voorbereiden.
Bereid u voor
Meer Amazing Erasmus MC
 • Met mobiel steunhart kan kind straks thuis harttransplantatie afwachten

  Met mobiel steunhart kan kind straks thuis harttransplantatie afwachten

  Het Erasmus MC Sophia heeft als eerste ziekenhuis in Nederland een mobiel steunhart in gebruik genomen. Hiermee kunnen jonge kinderen die wachten op een donorhart vrijer bewegen en zich in de toekomst thuis voorbereiden op de transplantatie. ‘Fantastisch om te zien wat dit apparaat teweegbrengt.’

  Lees meer
 • Nu kan het echt: overstappen op orale antibiotica bij pasgeborenen

  Nu kan het echt: overstappen op orale antibiotica bij pasgeborenen

  Een nieuwe studie laat zien dat pasgeborenen met een infectie thuis behandeld kunnen worden met een antibioticadrank. Voorheen ging dat met een infuus, waarvoor de baby dagenlang in het ziekenhuis moest blijven.

  Lees meer
 • Hoe schadelijk is vapen?

  Hoe schadelijk is vapen?

  Hoesten, longontsteking en concentratiestoornissen. Longarts Leon van den Toorn maakt zich zorgen over vapen, vertelt hij in In Opname, de podcast van het Erasmus MC. ‘Onze grootste zorg zijn de tieners die – beïnvloed door elkaar – aan vapes beginnen. Allemaal met het idee dat het minder kwaad kan.’ 

  Lees meer
 • Van 112 tot revalidatie: nieuw lab gaat beroertezorg verbeteren met AI

  Van 112 tot revalidatie: nieuw lab gaat beroertezorg verbeteren met AI

  In het pas opgerichte ICAI Stroke Lab gaan vijf promovendi zich onder begeleiding van een team van experts van het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit in samenwerking met Philips richten op het verbeteren van de uitkomst van patiënten met een beroerte met AI-technieken. ICAI is het landelijke Innovation Center for Artificial Intelligence.

  Lees meer
 • Met de CT-scanner kijken dokters dieper in de longen dan ooit

  Met de CT-scanner kijken dokters dieper in de longen dan ooit

  Een platte weergave van een ingewikkeld driedimensionaal orgaan. Daar moest prof. Harm Tiddens het mee doen toen hij begon als kinderlongarts. Hij zette de CT-scan op de kaart als nieuwe manier om longen in beeld te brengen. ‘Op een CT zie je veel meer details, er zijn geen dode hoeken.’

  Lees meer
 • Nieuw laboratorium biedt heel veel mensen hoop

  Nieuw laboratorium biedt heel veel mensen hoop

  In het Erasmus MC is de nieuwe productieruimte voor ATMP’s in gebruik genomen. Advanced Therapy Medicinal Products zijn levende geneesmiddelen die bestaan uit (genetisch) gemodificeerde cellen of weefsel. In het Erasmus MC worden deze middelen ontwikkeld en in klinisch onderzoek ingezet voor de behandeling van diverse soorten tumoren.

  Lees meer
Amazing Erasmus MC nieuwsbrief
Aanmelden
Alle nieuwsberichten
 • Nieuws

  Erasmus MC Merchandise te koop bij het Patiënt Service Centrum

  Patiënten en bezoekers kunnen nu Erasmus MC merchandise aanschaffen. Het assortiment bestaat uit onder andere hoodies, bekers, tasjes en spelletjes.

  Lees meer
 • Nieuws

  50.000 Euro voor campagne #CheckJeBallen

  Het project #CheckJeBallen, waarbij onze urologen Tahlita Zuiverloon en Arnout Alberts nauw betrokken zijn, heeft 50.000 euro gekregen van Voetbal Geeft.

  Lees meer
 • Nieuws

  Jongvolwassenen kunnen weer gratis HPV-prik halen

  De vaccinatiepost van de GGD Rotterdam-Rijnmond start donderdag 14 september weer met HPV-vaccinaties voor jonge mannen en vrouwen van 19 tot 27 jaar. De post vind je in het Atrium bij de ingang Zimmermanweg en is wekelijks geopend op donderdag van 09.00 tot 16.00 uur.

  Lees meer
 • Nieuws

  Lof der Geneeskunst 2023

  Lof der Geneeskunst is de gratis publiekslezing van het Erasmus MC. Het thema is dit jaar orgaantransplantatie. Toponderzoekers Robert Porte, Marlies Reinders en Amir Zadpoor van het Erasmus MC en de TU Delft vertellen je welke medische doorbraken transplantatie mogelijk hebben gemaakt en geven een kijkje in de toekomst.

  Lees meer
 • Nieuws

  Nieuw lid Raad van Toezicht Erasmus MC

  De heer drs. RA MGA J. (Jules) Verhagen is door de minister van OCW benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Erasmus MC met ingang van 1 september 2023.

  Lees meer
 • Nieuws

  Burgemeester Aboutaleb op bezoek bij PATIO

  De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft vanmiddag een informeel werkbezoek gebracht aan PATIO, ons centrum voor mensen die leven met en na kanker. In PATIO, gevestigd naast de hoofdingang van het ziekenhuis, hoorde de burgemeester van een patiënt en een naaste van een patiënt wat PATIO voor hen heeft betekend.

  Lees meer
Hartje 

Hartje Rotterdam: Steun ons hartonderzoek

Patiëntenervaring

Onze patiënten geven onze zorg gemiddeld een 8.6

Patiëntenervaringen in het Erasmus MC
8.6

Voor het leven van morgen

Ontdek hoe wij als universitair medische centra gezamenlijk werken aan een steeds betere gezondheid voor iedereen.