Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Hartje 

Hartje Rotterdam: Steun ons hartonderzoek

Binnenkort naar ons ziekenhuis?

We vertellen u graag stap voor stap wat er gaat gebeuren en hoe u zich kunt voorbereiden.

Bereid u voor
Meer Amazing Erasmus MC
 • Wakkere hersenoperatie goede optie bij glioblastoom

  Wakkere hersenoperatie goede optie bij glioblastoom

  Patiënten met de kwaadaardige hersentumor glioblastoom zijn gebaat bij een wakkere operatie. Met name voor relatief fitte patiënten onder de 70 jaar kan het maanden overlevingswinst opleveren. Dat blijkt uit een studie onder ruim 1000 patiënten met een glioblastoom.

 • Miljoenen voor ontrafeling van de mysteries van het brein

  Miljoenen voor ontrafeling van de mysteries van het brein

  Neurowetenschappers prof. Chris de Zeeuw, dr. Devika Narain en dr. Christos Strydis hebben 3 miljoen euro ontvangen voor hun bijdrage aan het consortium the Dutch Brain Interface Initiative.  Het consortium heeft van het ministerie van OCW een Zwaartekrachtsubsidie gekregen van bijna 22 miljoen euro.

 • Rugpijn? Denk twee keer na over pijnstillers

  Rugpijn? Denk twee keer na over pijnstillers

  Pijnstillers werken slecht tegen pijn in de lage rug. Dat wordt bevestigd door onderzoekers van het Erasmus MC die al het beschikbare bewijs op een rij zetten. Ze doen een oproep aan huisartsen: denk twee keer na voordat je pijnmedicatie voorschrijft bij lagerugpijn.

Alle nieuwsberichten
 • Nieuws

  Het Duurzaamheidsverslag 2021 is uit!

  In 2021 is ondanks de grote druk op de zorg en beperkende maatregelen weer veel op het vlak van verduurzaming en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen binnen het Erasmus MC bereikt.

 • Nieuws

  Vanaf 1 mei digitale uitnodiging voor poliklinische afspraak

  Heeft u een afspraak bij ons op de polikliniek? Vanaf 1 mei 2022 ontvangt u de uitnodiging hiervoor digitaal. Dat doen we om papier, kosten en tijd te besparen. En het zorgt voor een duidelijk overzicht van al uw afspraken en bijbehorende informatie in Mijn Erasmus MC.

 • plataan afgevoerd
  Nieuws

  Plataan Daniel verhuisd naar terrein 'Zuider'

  Onder toeziend oog van een heus bomenexpertiseteam is deze week de oude ‘Daniel-plataan’ verplaatst. De boom stond naast het Familiehuis Daniel den Hoed en kreeg een mooie nieuwe plek een paar honderd meter verderop op de Groene Hilledijk.

 • De sprekers bij de workshops van International Women's Day 2022
  Nieuws

  Online workshops voor International Women's day

  Dit jaar organiseert het Diversity & Inclusion Office van het Erasmus MC samen met VENA (netwerk vrouwelijke academici in Erasmus MC) voor het eerst een (online) programma voor International Women’s Day op 8 maart. Dit is een dag waarop we aandacht besteden aan sociaal, cultureel, economische en politieke prestaties van vrouwen overal ter wereld.

Patiëntenervaring

Onze patiënten geven onze zorg gemiddeld een 8,6

Onze patiëntenervaring
8,6

Voor het leven van morgen

Ontdek hoe wij als universitair medische centra gezamenlijk werken aan een steeds betere gezondheid voor iedereen.