Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Het verhaal van Erasmus MC Graduate School

Bij Erasmus MC Graduate School verbinden we fundamenteel en praktisch onderzoek met resultaten. Hier worden (internationale) studenten opgeleide wetenschappers, en doen promovendi onderzoek dat het verschil maakt - voor de wetenschap en de samenleving.

Het verhaal van Erasmus MC Graduate School

Denkers die doen

Denkers die doen. In de Erasmus MC Graduate School verbinden we fundamenteel en praktisch onderzoek aan resultaten. Hier worden (inter)nationale studenten getrainde wetenschappers en doen PhD-kandidaten onderzoek dat een verschil maakt,zowel in de wetenschap als in de maatschappij. Want we meten succes niet alleen aan wereldwijde erkenning en wetenschappelijke publicaties, maar zeker ook aan de impact die we hebben op de gezondheid en het welzijn van de samenleving.

We leven in een tijd van grote veranderingen

We leven in een tijd van grote veranderingen. We worden gedreven door maatschappelijke noodzaak en door de kansen die innovatie ons biedt. We ontwikkelen nieuwe onderzoeksparadigma’s over gezondheid en welzijn in de samenleving. Nieuwe manieren van denken én doen. Waarbij we niet langer onderzoek doen over mensen, maar mét mensen. Wij worden hierbij geïnspireerd door onze thuisbasis Rotterdam. Als grootste Universitair Medisch Centrum in Nederland is daarbij geen ambitie te groot en elk goed idee kan hier slagen. Dit is een plek waar bevlogenheid tot impact leidt.

We bieden verschillende Research Masters en PhD trajecten aan

We bieden verschillende Research Masters en PhD trajecten aan, die uiteenlopen van fundamenteel klinisch onderzoek tot onderzoek dat volledig vervlochten is met maatschappelijke projecten. Wat ons verbindt is de betrokkenheid bij onze studenten, met veel persoonlijke begeleiding en ruimte voor eigen initiatief. Een organisatie met weinig hiërarchie, veel interdisciplinaire samenwerkingen en volop kansen voor nieuwe ideeën. We zijn zelfkritisch, staan open voor andere perspectieven en werken samen met TU Delft, de EUR en maatschappelijke partners. Daarin vinden we inspiratie voor onderzoek met impact.

Studenten en PhD-kandidaten worden uitgedaagd om eigen interesses na te jagen

Studenten en PhD-kandidaten worden uitgedaagd om eigen interesses na te jagen. De Erasmus MC Graduate School bestaat om het beste uit onszelf en elkaar te halen. Ze krijgen betrokken begeleiding en zetten een eigen onderzoek op. Zo worden ze zelfredzame, autonome wetenschappers, gedreven door nieuwsgierigheid. In veel Research Masters draai je al direct mee in een onderzoeksgroep, en elke student krijgt een eigen tutor. Kennis van de onderlinge disciplines wordt gestimuleerd, bijvoorbeeld met het jaarlijkse symposium. Onze studenten worden geïnspireerde verbinders, die interdisciplinair werken. Ze begrijpen de taal van de dokter en de verpleegkundige, de engineer en de data scientist, de socioloog en de econoom. Veel van hen blijven na het afstuderen of promoveren in de wetenschap, de overigen vinden hun plek in andere werkvelden.

De Erasmus MC Graduate School bestaat om het beste uit onszelf en elkaar te halen

De Erasmus MC Graduate School bestaat om het beste uit onszelf en elkaar te halen. De Erasmus MC Graduate School bestaat om het beste uit onszelf en elkaar te halen, voor en met de wetenschap en samenleving. Hier werken we aan een gezondere toekomst voor Rotterdam, Nederland, en ver daarbuiten. Dit is de plek waar bevlogen studenten en onderzoekers floreren. Want hier leveren denken en doen echte resultaten op.

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Quicklinks