Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Medische vervolgopleiding

Radiotherapeut-oncoloog

Startmoment: Doorlopend
Duur: 54 maanden
Onderwijsaanbieder: Radiotherapie

De AIOS Radiotherapie doorlopen een praktijk- en onderwijsprogramma dat zorg draagt voor een algemeen oncologische en specifiek radiotherapeutische opleiding in al zijn aspecten.

Over deze opleiding

Introductie

De AIOS Radiotherapie doorlopen een praktijk- en onderwijsprogramma van 54 maanden. Dit programma draagt zorg voor een algemeen oncologische en specifiek radiotherapeutische opleiding in al zijn aspecten.

Overzicht

In het Erasmus MC wordt door de afdeling Radiotherapie de opleiding tot Radiotherapeut-oncoloog verzorgd.

Binnen onze afdeling zijn doorgaans 11 tot 14 AIOS werkzaam.

De klinische stafleden, allen met gespecialiseerde kennis in de verschillende aspecten van de radiotherapie, zijn nauw betrokken bij de opleiding. Dit resulteert in een gestructureerd, kwalitatief hoogwaardig onderwijsprogramma.

Het specialisme radiotherapie is multidisciplinair en staat in verbinding met vele andere specialismes en centra.

De AIOS wordt opgeleid volgens een nieuw lokaal opleidingsplan, waarbij de AIOS direct na starten van de opleiding een eigen praktijk opbouwt.

Het eerste opleidingsjaar wordt gekenmerkt door een drietal stages, waarbij de AIOS in die periode nieuwe patiënten behandelt met - in de radiotherapeutische praktijk - veelvoorkomende aandoeningen, zoals mammacarcinoom, longcarcinoom en palliatie van voornamelijk bot- en hersenmetastasen.

Na het eerste jaar volgt een klinische stage en de stage radiologie. Nadien volgen de andere tumorspecifieke stages bij radiotherapie.

In de laatste fase van de opleiding maakt onderzoek deel uit van het programma en bestaat er de mogelijkheid om gedurende 6 maanden ervaring op de te doen in een ander instituut.


Overige informatie

Opleider van de afdeling radiotherapie is  dr. Manouk Olofsen, radiotherapeut-oncoloog. Plaatsvervangend opleider is drs. Marjan van de Pol, radiotherapeut-oncoloog.

Praktische informatie

Programma

Het programma voor de opleiding tot radiotherapeut-oncoloog is beschikbaar via deze link.

Aanmelden en voorwaarden

Hoe kun je je aanmelden?

Heb je interesse voor de opleiding, neem dan contact op met Marja van Hoorn, secretaresse afdeling radiotherapie, telefoon 010 704 17 41, voor informatie over eventuele sollicitatierondes.

Vacatures voor AIOS worden regelmatig gepubliceerd op onze vacaturesite.