Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
logo voor centrum
Onderwijsaanbieder

Erasmus MC Kanker Instituut

Om onze toegewijde zorg en ons toponderzoek ook in de toekomst te garanderen leiden wij artsen, wetenschappers, laboranten en verpleegkundigen op. Zij zijn de specialisten van morgen.

Over ons

Algemeen

Missie

Het Erasmus MC Kanker Instituut levert op regionaal, nationaal en internationaal niveau een bijdrage aan de bestrijding van kanker door middel van excellente kankerzorg, baanbrekend onderzoek en optimale screening & preventie samen met onze partners. Ons doel is dat minder mensen kanker krijgen, meer patiënten genezen en de kwaliteit van leven van mensen met kanker verbetert.

Opleiding en onderwijs

Het Erasmus MC Kanker Instituut kan niet zonder bevlogen medewerkers, onderzoekers en studenten. Het Instituut onderneemt activiteiten om kennis over te brengen en om talent te binden aan het Erasmus MC Kanker Instituut.

Over de volle breedte van het instituut zetten verpleegkundigen, wetenschappelijk onderzoekers en medisch specialisten zich in om een nieuwe generatie professionals in de oncologie op te leiden. Hierbij werken verschillende disciplines uit zowel zorg als onderzoek zoveel mogelijk samen in uitstekend onderwijs.

twee studenten praten met elkaar in OSC


Onze opleiding(en)

De specialismen van het Erasmus MC Kanker Instituut zijn alle betrokken in het onderwijs aan diverse doelgroepen en op verschillende niveaus.
Een greep uit onze opleidingen, stages en nascholingen vind je onderaan deze pagina.

Uitgebreide informatie over het onderwijsaanbod van het Erasmus MC Kanker Instituut kun je vinden via startpagina onderwijs.

Differentiatie internist-oncoloog

Keuzecoschap Interne Oncologie

Nascholing Hematologie voor verpleegkundigen en andere disciplines

Oudste coschap of semi-arts stage Interne Oncologie

Oudste coschap / Semi-arts stage urologie

Urologie

Waarom bij het Erasmus MC Kanker Instituut?

Het Erasmus MC Kanker Instituut is het grootste instituut in zijn soort. Op alle niveaus komen patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs samen. Op deze manier wordt het onderwijs voortdurend gevoed door nieuwe ontwikkelingen, maar ook steeds getoetst op relevantie voor de patiëntenzorg.

ErasmusMC_luchtfoto_gebouw_2018

Praktische informatie

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier