Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book

Urologie

Startmoment: 1 januari of 1 juli
Duur: 5,5 jaar
Onderwijsaanbieder: Urologie, Erasmus MC Kanker Instituut

Wanneer je de opleiding Urologie binnen het Erasmus MC doet, kies je voor expertise, kennis en ervaring binnen het gehele vakgebied.

Over deze opleiding

Overzicht

Het Erasmus MC coördineert de opleiding Urologie binnen de opleidingsregio Zuid-West Nederland. Wij werken samen met verschillende klinieken en urologen uit de regio voor alle opleidingsaspecten en de differentiatiestages.

Als AIOS doe je naast kennis van de algemene urologie, ook kennis en ervaring op in het gebruik van echografie en andere beeldvormende technieken, urodynamisch onderzoek en specifieke aandachtsgebieden van de urologie en nefrologie.

Waarom bij Erasmus MC?

Het Erasmus MC Kanker Instituut is het grootste instituut in zijn soort. Op alle niveaus komen patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs samen. Op deze manier wordt het onderwijs voortdurend gevoed door nieuwe ontwikkelingen, maar ook steeds getoetst op relevantie voor de patiëntenzorg.

Overige informatie

Opleider: Drs. Martijn Busstra, uroloog

Plaatsvervangende opleider: dr. Jeroen Scheepe, kinderuroloog

Praktische informatie

Programma

De opleiding duurt in totaal vijf en een half jaar. De eerste anderhalf jaar houd je je bezig met algemene heelkunde, waarna je je vervolgens vier jaar richt op urologie. De vervolgopleiding Urologie duurt vier jaar en bestaat in principe uit anderhalf jaar academische opleiding en anderhalf jaar perifere opleiding. Het laatste jaar van de opleiding vult de AIOS in overleg met de opleider zelf in, waaronder een differentiatiestage van zes maanden.

Meer informatie is te lezen in de Opleidingsetalage van de Federatie Medisch Specialisten.

Aanmelden en voorwaarden

Hoe kun je je aanmelden?

Op de website van de Nederlandse Vereniging voor Urologie vindt u meer informatie over de sollicitatieprocedure

Heeft u vragen?

Vragen of opmerkingen kunt u stellen via ons contactformulier:

Contactformulier