Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto Lianne van der Beek
Zorgverlener

A.A. (Lianne) van der Beek

Verpleegkundig specialist

  • Specialisme
  • Interne oncologie
  • Aandachtsgebied
  • Melanoomzorg, AYA zorg
  • BIG nummer:
  • 19910260430
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Sinds 2015 ben ik werkzaam als verpleegkundig specialist binnen Interne oncologie. Mijn hart ligt bij patiëntenzorg! Met een achtergrond als oncologieverpleegkundige en aanvullende master opleiding tot het uitvoeren van medische zorg hoop ik de combinatie te kunnen bieden waarin u zich gehoord en begrepen voelt. Door intensieve samenwerking met internist oncologen behandelen we u gezamenlijk. Respect, aandacht en duidelijkheid zijn voor mij sleutelwoorden in het contact. Kortom: de ultieme uitdaging van mijn vak bestaat uit het ér zijn voor u als patiënt en uw naasten in een onzekere periode van ziekte en behandeling. 

Ik verleen onder meer zorg aan zogenaamde 'AYA's': jongeren tussen de 18-39 jaar met kanker. Het Erasmus MC Kanker Instituut is een AYA kenniscentrum en biedt speciale zorg aan jongvolwassenen met kanker. 

“In de spreekkamer zie ik met name mensen die behandeld worden voor een melanoom. Een vorm van huidkanker die regelmatig voorkomt bij jonge mensen in de AYA-leeftijd. Naast de behandeling wil ik graag aandacht hebben voor specifieke vragen die bij jonge mensen spelen en daarin tips en tools geven om hiermee aan de slag te gaan.”

Werkervaring & opleidingen

Na mijn HBO-verpleegkunde heb ik in de voormalige Daniel den Hoed Kliniek de opleiding tot oncologieverpleegkundige gevolgd. Daar heb ik met  veel enthousiasme op de verpleegafdeling gewerkt. In de functie van verpleegkundig specialist kan ik combineren wat mij energie geeft in het werk; patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. 

2004-2008 HBO-Verpleegkunde aan de Hogeschool Rotterdam; 
2009-2010 Opleiding tot oncologieverpleegkundige; 
2014-2016 Master in Advanced Nursing Practice, opleiding tot verpleegkundig specialist.