Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto Ingrid Boere
Zorgverlener

Dr. I.A. (Ingrid) Boere

Internist-oncoloog

  • Specialisme
  • Interne oncologie
  • Aandachtsgebied
  • Gynaecologische tumoren, kanker in de zwangerschap, slokdarm-maagkanker
  • BIG nummer:
  • 39054153701
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Sinds 2010 werk ik als  internist-oncoloog in het Erasmus MC. Hierbij ben ik betrokken bij de behandeling van patiënten met diverse vormen van kanker, zoals eierstokkanker, borstkanker, kanker in de zwangerschap en van slokdarm/maag. Het mooie van het werken in het Erasmus MC is dat altijd geprobeerd wordt de best mogelijke behandeling te geven en dat we tegelijkertijd ook continu werken aan verbeteringen en nieuwe ontwikkelingen door onderzoek, in nationaal en internationaal verband. Goede samenwerking is hierbij erg belangrijk.

Zelf ben ik betrokken in o.a. DGOG (Dutch Gynaecological Oncology Group), EORTC (European Organisation for Research and Treatment of Cancer), INCIP (International Network on Cancer, Infertility and Pregnancy), Adviesgroep Kanker in de Zwangerschap en HEBON. Het geeft mij vooral veel voldoening als ik het gevoel heb dat ik iemand heb kunnen helpen en als mensen tevreden zijn. Verder vind ik het belangrijk om bij te dragen aan de opleiding van nieuwe collega's.

 

Werkervaring & opleidingen

Ik heb in Rotterdam geneeskunde gestudeerd en ben daarna tijdens de verdere opleiding werkzaam geweest in het Erasmus MC, Amphia Ziekenhuis en in het Hadassah ziekenhuis. Sinds mijn specialisatie werk ik in het Erasmus MC. Behalve dat ik mensen met allerlei vormen van kanker behandel, zoals slokdarm- en maagkanker, en borstkanker, heb ik mij verder verdiept in en doe ik onderzoek naar gynaecologische kankers en kanker in de zwangerschap. Mijn promotie onderzoek betrof onderzoek naar Barrett slokdarm (voorloper vorm van slokdarmkanker) en fotodynamische therapie.