Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Joost Boormans
Zorgverlener

Dr. J.L. (Joost) Boormans

Uroloog, Afdelingshoofd Urologie

  • Specialisme
  • Urologie
  • Aandachtsgebied
  • Urologische tumoren
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Het gedrag van kwaadaardige tumoren laat zich niet voorspellen. Iedere tumor is anders maar belangrijker nog is dat iedere patiënt ook anders is. Door onderzoek te doen hoop ik dat we beter in staat zullen zijn behandelingen op maat aan te bieden voor de individuele patiënt. Dit moet leiden tot een grotere kans op genezing en minder onnodige blootsteling aan bijwerkingen. 

Bekijk profiel

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Na het afronden van mijn specialisatie tot uroloog ben ik junior staflid geweest in Erasmus MC Daniel den Hoed en in 2011 na het afronden van mijn promotieonderzoek toegetreden tot de staf van de afdeling urologie van het Erasmus MC. Ik behandel patiënten met kwaadaardige tumoren van de urinewegen en mijn onderzoek richt zich op de moleculaire veranderingen van dit soort tumoren.

Opleiding

Ik heb Geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Mijn opleiding tot uroloog volgde ik aan het Erasmus MC en geaffilieerde ziekenhuizen (Albert Schweitzer ziekenhuis en Amphia). Tijdens mijn opleiding deed ik promotieonderzoek dat resulteerde in een proefschrift dat ik verdedigde in februari 2011 aan de Erasmus Universiteit.