Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Zorgverlener

Dr. A.J.G. (Gerard) Jansen

Internist-hematoloog

  • Specialisme
  • Hematologie
  • Aandachtsgebied
  • Immuun trombocytopenie (ITP), antifosfolipiden syndroom (APS), benigne hematologie, hemostase en trombose
  • BIG nummer:
  • 39066605701
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Optimale patiëntenzorg is mijn hoogste doel met veel aandacht voor de patiënt en zijn of haar naasten.

Daarnaast zet ik mij in tot het verder ontwikkelen en optimaliseren van behandelingen door middel van wetenschappelijk onderzoek, waarbij de nadruk ligt op het onderzoeken van bloedplaatjes.

Werkervaring & opleidingen

Mijn opleiding tot basisarts heb ik in Rotterdam gedaan en afgerond in 2006. Tijdens de opleiding heb ik wetenschappelijk onderzoek verricht op het gebied van de bloedtransfusiegeneeskunde.

Na afronding van mijn promotieonderzoek bij Sanquin Bloedbank in 2007 ben ik 1 jaar werkzaam geweest bij Brigham & Women’s Hospital en Harvard Medical School in Boston (Verenigde Staten) als onderzoeker.

Daarna heb ik mijn opleiding tot internist-hematoloog gedaan in het Erasmus MC.

Na afronding van de opleiding heb ik 2 jaar onderzoek gedaan bij King’s College in London (Verenigd Koninkrijk) en Sanquin Bloedbank in Amsterdam.

Vanaf 2016 ben ik werkzaam als internist-hematoloog op de afdeling Hematologie van het Erasmus MC en sinds 2019 als staflid. Naast het doen van wetenschappelijk onderzoek ben ik ook betrokken bij het opstellen van diverse richtlijnen voor de behandeling van bloedziekten en bestuurlijk actief in diverse organisaties.