Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Frank Leebeek
Zorgverlener

Prof. dr. F.W.G. (Frank) Leebeek

Internist-hematoloog/afdelingshoofd Hematologie

  • Specialisme
  • Hematologie
  • Aandachtsgebied
  • Hemostase en trombose, bloedingsziekten, hemofilie, myeloproliferatieve ziekten, benigne hematologie
  • BIG nummer:
  • 99022409001
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Al tijdens mijn studie geneeskunde had ik interesse in de hematologie, een vakgebied dat zich bezighoudt met de diagnostiek en behandeling van bloedziekten. Op de afdeling zien patiënten met verschillende vormen van bloed-, beenmerg- en lymfeklierkanker en met bloederziekte, trombose en erfelijke bloedarmoede.

Mijn doel is om zo goed mogelijke zorg aan de patiënten te bieden en veel aandacht te hebben voor de patiënt en zijn of haar naasten.

Buiten de patiëntenzorg doe ik graag wetenschappelijk onderzoek, waarbij de nadruk ligt op bloedingsziekten, zoals hemofilie en de ziekte van Von Willebrand en trombose.

Werkervaring & opleidingen

Ik ben begonnen als student geneeskunde in Rotterdam en heb tijdens mijn geneeskunde studie aan het Erasmus MC al wetenschappelijk onderzoek verricht op het gebied van de bloedstolling. Dit onderzoek deed ik deels in het TNO instituut te Leiden. 

Na afronding van mijn studie promoveerde ik op dit onderzoek en wilde ik mij graag verdiepen in de moleculaire biologie en ben ik twee jaar werkzaam geweest aan de University of North Carolina in de Verenigde Staten om verder onderzoek te doen. Daarna ben ik in het Erasmus MC in opleiding gegaan tot internist, gevolgd door de opleiding tot hematoloog.

Sinds 1999 ben ik als internist-hematoloog als staflid werkzaam op de afdeling Hematologie van het Erasmus MC, waar ik patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek combineer. Ook ben ik betrokken bij het opstellen van diverse richtlijnen voor de behandeling van bloedziekten en bestuurlijk actief in verschillende organisaties.

In 2007 ben ik benoemd tot hoogleraar Hematologie en sinds 2017 ben ik afdelingshoofd van de afdeling Hematologie in het Erasmus MC en geef ik leiding aan deze prachtige en ambitieuze afdeling, waar dagelijks door alle medewerkers topzorg wordt gegeven aan hematologische patiënten uit de regio Rotterdam en Zuid-West Nederland en waar hoogstaand wetenschappelijk onderzoek wordt verricht.