Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto Anita Rijneveld
Zorgverlener

Dr. A.W. (Anita) Rijneveld

Internist-hematoloog

  • Specialisme
  • Hematologie
  • Aandachtsgebied
  • Erfelijke bloedarmoede, hemoglobinopathieen, acute leukemie
  • BIG nummer:
  • 79046431001
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Binnen de hematologie zijn er kwaadaardige en goedaardige ziekten. De aanpak van deze ziekten verschilt. Mijn interesse ligt bij beide. Ik ben hoofd van het sikkelcelcentrum, waar alle erfelijke bloedarmoedes worden behandeld. Samen met het sikkelcelbehandelteam bestaande uit twee toegewijde verpleegkundigen,een bekwame maatschappelijk werkster en een klinisch geneticus geven wij hier vorm aan.

Belangrijk blijft het altijd aandacht te hebben voor de individuele patiënt, het verbeteren van de kwaliteit van leven met name bij een chronische ziekte.


Werkervaring & opleidingen

Ik ben begonnen met een studie geneeskunde in het AMC, gepromoveerd tijdens de opleiding tot internist bij infectieziekten. Het onderzoek betrof longontsteking en het ontrafelen van wat er gebeurt in de long bij deze ontsteking. Na de opleiding tot hematoloog, ook in het AMC, ben ik gaan werken in het Erasmus MC en heb mij toegelegd op acute leukemie en erfelijke bloedarmoede waaronder sikkelcelziekte.

Opleiding

Mijn medische loopbaan ben ik gestart in het AMC. Ook daar ben ik gespecialiseerd tot hematoloog. Na deze opleiding ben ik gaan werken in het Erasmus MC bij de afdeling hematologie. Ik ben sinds die tijd hoofd van het sikkelcelcentrum voor volwassenen met een erfelijke bloedarmoede. Daarnaast doe ik onderzoek in het laboratorium en verschillende klinische studies met nieuwe middelen bij acute lymfatische leukemia.