Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nicoline-Schuur
Zorgverlener

N.J. (Nicoline) Schuur

Verpleegkundig specialist

  • Specialisme
  • Gynaecologische oncologie
  • Aandachtsgebied
  • Cervixcarcinoom/vulvacarcinoom, seksuele rehabilitatie na gynaecologische kanker, aanspreekpunt AYA-zorg
  • BIG nummer:
  • 09040140930
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Al sinds mijn verpleegkunde-opleiding werk ik in de oncologische zorg. In mijn functie als verpleegkundig specialist ben ik betrokken bij de zorg voor patiënten met baarmoederhals- en vulvakanker. 

In mijn werk staat de patiënt altijd centraal. Ik vind het belangrijk dat patiënten weten dat ze er niet alleen voor staan. Ik ben tevens aanspreekpunt AYA-zorg (jonge mensen tussen de 18-39 jaar met kanker). Het Erasmus MC Kanker Instituut is een AYA kenniscentrum en biedt speciale zorg aan jongvolwassenen met kanker.

“In de bloei van je jonge leven ineens buitenspel gezet worden….. Voor jonge mensen die een kankerbehandeling ondergaan, kan het leven drastisch en blijvend veranderen. Hen leren omgaan met hun beperkingen en uitdagingen die ze in hun leven tegenkomen is mijn missie. Dit doe ik niet alleen maar met het dedicated AYA team van het Erasmus MC.”

Werkervaring & opleidingen

Ik heb de opleiding Verpleegkundige-A afgerond en ben daarna beginnen werken op de oncologieafdeling van het Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Vervolgens heb ik de specialisatie oncologieverpleegkundige behaald waarna ik overgestapt ben naar de Daniel den Hoed Kliniek. In het IJsselland ziekenhuis heb ik eerst gewerkt als oncologieverpleegkundige en later als researchverpleegkundige. In 2017 ben ik in het Erasmus MC begonnen als verpleegkundig specialist op de afdeling Gynaecologische oncologie.