Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Bachelor of master

Klinische Technologie (Bachelor)

Startmoment: september
Duur: 3 jaar
Onderwijsaanbieder: Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Geavanceerde scans en op maat 3D-geprinte kunstorganen. Medische technologie is niet meer weg te denken uit de zorg. Deze innovatieve behandelmethoden vragen echter om een nieuw soort medisch professional. Bij de opleiding Klinische Technologie word je opgeleid tot een professional met medische én technische kennis, die een brugfunctie vervult tussen de techniek en de patiënt.

Over deze opleiding

Bij de studie Klinische Technologie word je opgeleid tot een technisch-medisch professional die binnen een medisch behandelteam zijn of haar expertise inzet voor een optimale diagnose en behandeling van de patiënt. Daarnaast vergemakkelijkt hij of zij de introductie van technologische vernieuwingen in de zorgsector en maakt het verschil in de gezondheidszorg van de toekomst. Dat is nodig, want medische techniek is steeds belangrijker in ziekenhuizen, revalidatieklinieken en verzorgingshuizen. Daarnaast kampt de zorg van de toekomst met vergrijzing, een personeelstekort en stijgende zorgkosten.
De bachelor Klinische Technologie is een samenwerking tussen de Technische Universiteit Delft (TU Delft), de Universiteit Leiden (LUMC) en de Erasmus Universiteit Rotterdam (Erasmus MC). Deze drie centra van wereldniveau werken op klinisch- technologisch gebied samen in de Medical Delta. De geavanceerde onderzoeksfaciliteiten en uitgebreide kennis maken dit tot een interessante omgeving om in te studeren.
 

Praktische informatie

Nieuws