Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Bachelor of master

Technical Medicine (Master)

Startmoment: september
Duur: 3 jaar
Onderwijsaanbieder: Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Bij de studie Technical Medicine word je opgeleid tot een technisch-medisch professional.

Over deze opleiding

Inhoud

Bij de studie Technical Medicine word je opgeleid tot een technisch-medisch professional die binnen een medisch behandelteam zijn of haar expertise inzet voor een optimale diagnose en behandeling van de patiënt. Daarnaast vergemakkelijkt hij of zij de introductie van technologische vernieuwingen in de zorgsector en maakt het verschil in de gezondheidszorg van de toekomst. Dat is nodig, want medische techniek is steeds belangrijker in ziekenhuizen, revalidatieklinieken en verzorgingshuizen. Daarnaast kampt de zorg van de toekomst met vergrijzing, een spersoneelstekort en stijgende zorgkosten.

De masteropleiding Technical Medicine is een multidisciplinaire opleiding. Je maakt zowel kennis met de geneeskunde als de medische technieken die daarin worden gebruikt. Naast deze kennis komen ook andere aspecten aan bod als klinische en communicatieve vaardigheden en is er aandacht voor ondersteunende vakken als statistiek en academische vorming. Je verwerft zo alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om met geavanceerde medische technologieën te werken en deze optimaal in te zetten voor het welzijn van de patiënt. Dit betekent dat "harde techniek" je moet boeien, maar ook dat je grondige kennis hebt van geneeskunde én de taal van artsen spreekt.

Praktische informatie

Bijzonderheden

De master Technical Medicine is een samenwerking tussen de Technische Universiteit Delft (TU Delft), de Universiteit Leiden (LUMC) en de Erasmus Universiteit Rotterdam (Erasmus MC). Deze drie centra van wereldniveau werken op klinisch-technologisch gebied samen in de Medical Delta. De geavanceerde onderzoeksfaciliteiten en uitgebreide kennis maken dit tot een interessante omgeving om in te studeren.

Nieuws