Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Medische vervolgopleiding

Dermatoloog

Startmoment: De opleiding start doorgaans op 1 januari
Duur: 5 jaar
Onderwijsaanbieder: Dermatologie

Onze doelgroep(en): A(N)IOS / arts of (medisch) specialist

Over deze opleiding

Overzicht

De afdeling Dermatologie heeft van de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) de bevoegdheid om basisartsen in 5 jaar op te leiden tot Medisch Specialist / Dermatoloog-venereoloog. De rode draad tijdens de opleiding is de algemene dermatologie. Daarnaast volg je verschillende stages onder begeleiding van experts op de verschillende deelgebieden van de dermatologie: inflammatoire en immuno-dermatologie, dermato-oncologie, dermato-chirurgie, flebologie en ulcus cruris, allergologie, venereologie, kinderdermatologie, dermato-pathologie, klinische dermatologie en intercollegiale consulten, laserbehandelingen, infectieziekten van de huid en cosmetische dermatologie. Na 5 jaar heb je minimaal een verdiepingsstage doorlopen, waarbij naast bovengenoemde deelgebieden de Mohs chirurgie, haren en nagel pathologie, psychodermatologie en tropendermatologie tot onze expertise behoort.

 

Voor de invulling van de niet-academische onderdelen van de opleiding werkt de afdeling samen met het Franciscus Gasthuis, het Maasstad Ziekenhuis, het Albert Schweitzer Ziekenhuis (in Dordrecht), het Reinier de Graaf (in Delft) en het Amphia Ziekenhuis (in Breda).

Waarom bij Erasmus MC?

Aios die hun opleiding hebben afgerond in het Erasmus MC en het OOR ZWN geven aan dat zij trots zijn hun opleiding bij ons doorlopen te hebben, dat zij omringd waren door veel expertise en zichzelf hebben kunnen verdiepen in een onderwerp dat bij hen paste. Hun perifere stage die 6 en bij voorkeur 12 maanden duurt maakt dat zij goed voorbereid zijn op hun toekomst. Het team waarmee wij werken kenmerkt zich door collegialiteit en bevlogenheid, met respect voor elkaars expertises. De kans op interprofessioneel leren die het Erasmus MC biedt, waarbij de dermatologie intensieve multidisciplinaire samenwerking heeft, schept een basis voor toekomstige constructieve samenwerking met collega’s. Wij werken voorts aan een gedegen zelfkennis van onze aios, waardoor hij/zij is voorbereid op de toekomstige uitdagingen in het professionele leven.

Praktische informatie

Startdata

De opleiding start doorgaans op 1 januari

Programma

Voor de duur van de opleiding krijg je een aanstelling bij het Erasmus MC en tijdens de perifere stage, indien deze een jaar duurt kom je in dienst van het desbetreffende ziekenhuis. Bij een perifere stage van een half jaar wordt je gedetacheerd vanuit het Erasmus MC.

Aanmelden en voorwaarden

Hoe kun je je aanmelden?

Wij publiceren geen vacatures voor onze opleidingsplaatsen. Als wij een sollicitatieronde hebben voor ANIOS, dan publiceren wij deze op LinkedIn.

Wij nemen jaarlijks drie à vier artsen in opleiding tot specialist (AIOS) aan. De afdeling heeft ook plaatsen voor ANIOS (arts niet in opleiding tot specialist) voor de periode van een jaar. Wij hebben één sollicitatieronde per jaar in september. Je kunt in juni een sollicitatiebrief + cv sturen. Brieven die wij buiten deze periode ontvangen zullen niet bewaard worden. Een sollicitatiebrief kan gericht worden aan:

Mw Dr. C. van Montfrans, opleider
Afdeling Dermatologie, Na508
Erasmus MC
Postbus 2040
3000 CA Rotterdam

De sollicitatiebrief kan als bijlage gemaild worden aan mw.  A. van Bellen (a.vanbellen@erasmusmc.nl), secretaresse opleiding & onderwijs. 

Voor de inhoud adviseren wij om in ieder geval een antwoord te geven op de volgende vragen:

  • Waarom kies je voor het vak Dermatologie?
  • Waarom wil je werken in het Erasmus MC?
  • Wat zijn jouw bijzondere kenmerken, waardoor denk je de juiste kandidaat voor ons te zijn?
  • Of je ook geïnteresseerd bent in een ANIOS plaats.

Naast deze brief ontvangen wij graag een CV.

Naar aanleiding van brief en CV worden geschikte kandidaten voor een gesprek met de sollicitatiecommissie uitgenodigd. In de sollicitatiecommissie zitten naast de opleider en plv opleider ook een ander staflid en een arts-assistent. Gemiddeld duurt een gesprek een half uur. Je krijgt voldoende kans je vragen te stellen. Na het einde van dit gesprek wordt je op korte termijn geïnformeerd of je bent aangenomen voor het daarop komende jaar.

Er zijn op dit moment geen mogelijkheden om mee te lopen op de polikliniek of om een kennismakingsgesprek met de opleider te plannen.

Anios:

Mocht je interesse hebben om bij ons te werken als ANIOS kun je ook 1 x per jaar je brief en cv insturen. Tussentijdse updates zijn niet nodig. Het aantal ANIOS plaatsen varieert en ligt momenteel rond de 5. De sollicitatieronde voor AIOS heeft geen vaste datum en wordt zo nodig georganiseerd. Een sollicitatie brief kan gericht worden aan onze ANIOS coördinator:

Mw Dr. W. Malskat , dermatoloog

Afdeling Dermatologie, Na5
Erasmus MC
Postbus 2040
3000 CA Rotterdam

Deze kan per email als bijlage gestuurd worden aan mw.  A. van Bellen (a.vanbellen@erasmusmc.nl).

Wij hopen je met deze informatie van dienst geweest te zijn en verheugen ons op jouw sollicitatie.

Er zijn op dit moment geen mogelijkheden om mee te lopen op de polikliniek of om een kennismakingsgesprek met de coördinator te plannen.