Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Training

Gastrointestinal endoscopy

Duur: 1 tot 2 dagen
Onderwijsaanbieder: SkillsLab & SimulationCenter

Endoscopie is een techniek die een belangrijke plaats inneemt in het specialisme Maag-Darm-Leverziekten. De bediening vereist een specifieke handvaardigheid. Daarnaast is de juiste kennis essentieel.

Over deze opleiding

Overzicht

Al jarenlang organiseert de Erasmus School of Endoscopy (ESE), gestructureerde praktische handvaardigheidstrainingen in endoscopie voor medisch specialisten in opleiding en verpleegkundig endoscopisten. Deze trainingen zijn erkend binnen de MDL opleiding. Tevens organiseert de ESE diverse hands-on cursussen voor geavanceerde technieken in de latere jaren van de opleiding en voor medisch specialisten.

Inhoud

Computer simulatie

De Workshops worden gegeven door ervaren docenten op het SkillsLab van het Erasmus MC, weg van de drukke praktijk. Er is gekozen voor een workshop model met kleine groepen in een informele stimulerende sfeer. Training in handvaardigheid en oog-hand coördinatie wordt gegeven in combinatie met theoretisch onderwijs. Het SkillsLab beschikt over zowel mechanische modellen als ook computer simulatoren voor deze intensieve hands-on trainingen.

Resultaat

Accreditatie

De cursussen zijn erkend binnen het MDL-NOVUM curriculum voor de opleiding tot MDL-arts

Praktische informatie

Aanmelden en voorwaarden

Hoe kun je je aanmelden?

Je kunt je aanmelden via de aanmeldknop bovenaan de pagina. 

Algemene voorwaarden

Lees ook onze leveringsvoorwaarden.

Afmelden en annuleringskosten

Annulering van deelname aan cursussen SkillsLab Erasmus MC

Deelnemers kunnen de cursusdeelname bij het Skillslab Erasmus MC schriftelijk of via email annuleren.
Bij annulering door deelnemers meer dan 6 weken voor datum aanvang van de cursus, is de deelnemer verplicht € 50 administratiekosten te betalen
Bij annulering door deelnemers vanaf 6 weken voor aanvang van de cursus en/of bij no show op de cursusdag, is de deelnemer verplicht de volledige cursusprijs te betalen.

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier