Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Verpleegkundige specialisatie

Verpleegkunde basisopleiding HBO (AGZ en GGZ)

Onderwijsaanbieder: Erasmus MC Academie

Wil je verpleegkundige worden en zoek je een aantrekkelijke leeromgeving? Dan zijn wij ook op zoek naar jou! Het Erasmus MC biedt stagemogelijkheden voor alle leerjaren en vanaf het derde leerjaar een duaal leerwerktraject aan.

Over deze opleiding

Overzicht

Tijdens de stage word je, op het niveau van je leerjaar, begeleid door praktijk-/werkbegeleiders die regelmatig contact hebben met je instellingsdocent van de Hogeschool Rotterdam. Je kunt kiezen voor Verpleegkundige Algemene Gezondheidszorg (AGZ) en Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ).

Inhoud

Binnen de directe zorg aan patiënten ben je samen met je begeleider verantwoordelijk voor de planning, de organisatie en de uitvoering van zorg. We bieden de mogelijkheid om expliciet aandacht te besteden aan die aspecten van de verpleegkundige beroepsuitoefening die gericht zijn op de HBO competenties en het HBO denk- en werkniveau. Daarnaast bieden we samen met de opleiding geneeskunde interprofessioneel onderwijs aan. 

In het vierde leerjaar heb je de mogelijkheid tot het volgen van beroepsgerichte minoren met daarop aansluitende afstudeerstages. Denk hierbij aan de minor Oncologie, Kind en jeugdigen en Acute zorg. Leren op de werkplek is een belangrijk onderdeel van je leerproces en hiervoor werken we nauw samen met de Hogeschool Rotterdam.

Resultaat

Naast het vooruitzicht op een vast dienstverband zijn er diverse mogelijkheden om je verder te ontwikkelen als verpleegkundige binnen het Erasmus MC. Kijk hiervoor bij het opleidingsaanbod van Erasmus MC Academie.

Waarom bij Erasmus MC?

Het Erasmus MC biedt met 25 stageverlenende units mogelijkheden voor het leren/stage (voltijd) of het leren/werken (duaal) traject. Het Erasmus MC is een Academisch Ziekenhuis met een krachtige leeromgeving waarin patiëntenzorg, onderwijs, onderzoek en ontwikkeling de kerntaken zijn. Het opleiden van verpleegkundigen in de praktijk nemen we binnen het Erasmus MC serieus. Ruim 250 praktijk-/werkbegeleiders hebben de training "De stap naar coachen" gevolgd, zodat de kwaliteit van begeleiden wordt gewaarborgd. We houden rekening met jouw wensen voor de toekomst als verpleegkundige en passen de stageroute hier op aan.

Jouw mening en stem als student verpleegkunde wordt gehoord via de studentencommissie bestaande uit MBO- en HBO-Verpleegkunde studenten en een evaluatie na elke stage. Dat wat je leert op school moet toepasbaar zijn in de praktijk. Daarom zijn er diverse overlegmomenten tussen de praktijk- en de onderwijsinstellingen. Kortom voldoende redenen om te kiezen voor het Erasmus MC.

Kijk voor meer informatie over het werken als verpleegkundige in het Erasmus MC het filmpje. 

Praktische informatie

Startdata

Voltijd: De plaatsing van stagiaires is afhankelijk van de stageplanning en wordt centraal geregeld door Bureau Externe Betrekkingen van de Hogeschool Rotterdam.  

Duaal: Solliciteren voor een duaal traject kan in december van het tweede leerjaar. De link naar het sollicitatieformulier ontvang je via school. Als je aangenomen wordt krijg je een aanstelling voor de (resterende) duur van de beroepspraktijkvormingsperiode. Je mag eenmaal een stage herkansen.

Je krijgt een aanstelling voor 32 uur per week. 1 lesdag valt onder werktijd.

Toelatingseisen

We organiseren voor tweedejaars studenten een excursiemiddag waarbij je kennis kunt maken met de mogelijkheden die het Erasmus MC biedt voor voltijd en duale studenten. 

Om toegelaten te worden tot het duale traject moet je aan de volgende eisen voldoen: 

  • Je bent student verpleegkunde bij de Hogeschool Rotterdam; 
  • Je start in september met het derde leerjaar van de opleiding; 
  • Je hebt je propedeuse en zoveel mogelijk toetsen van het 2e leerjaar behaald.

Programma

Het theoretisch deel van de opleiding wordt gevolgd bij de Hogeschool Rotterdam.

Het praktische deel van de opleiding vindt plaats d.m.v. een voltijd (leren/stage) of duaal (leren/werken) traject binnen het Erasmus MC.

Kosten

Voltijd: Gedurende de stages ontvang je conform de CAO een stagevergoeding.

Duaal: Bij een aanstelling ontvang je voor de (resterende) duur van de beroepspraktijkvormingsperiode van de opleiding salaris conform de CAO en worden wettelijk collegegeld en verplicht gestelde boeken vergoed. 

Werken bij Erasmus MC
 

Bijzonderheden

Aantal deelnemers

Per jaar worden circa 15-20 HBO-Verpleegkunde studenten aangenomen voor het duale traject.

Nieuws

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier