Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Kliniek
Kliniek

Acuut Kort Verblijf

Locatie: Het Acuut Kort Verblijf is direct naast de Spoedeisende Hulp. Meld u zich bij de receptie van de Spoedeisende Hulp om op deze afdeling te komen.
Telefoon: (010) 704 0 145

Vanaf de Spoedeisende Hulp kunnen wij patiënten opnemen op het Acuut Kort Verblijf. Op deze afdeling verblijft u maximaal 24 uur.

Over

Wat gaan we doen?

Op de Spoedeisende Hulp hebben we besloten dat u helaas nog niet naar huis kan. Dat kan zijn omdat we u nog een aantal uren in de gaten willen houden. Of omdat wij u opnemen op een andere afdeling binnen het Erasmus MC en we voor u een kamer klaarmaken. 

Zodra wij u op het Acuut Kort Verblijf (AKV) opnemen, bent u onder behandeling van een specialist zoals een neuroloog, internist of SEH-arts.

De specialist en High Care verpleegkundigen zijn verantwoordelijk voor uw behandeling op het AKV. Zij zorgen ervoor dat u in een veilige en comfortabele omgeving komt, nadat u bent geholpen op de Spoedeisende Hulp. Zo kunnen zij u in de gaten houden, behandelen en verzorgen totdat u naar een andere afdeling overgeplaatst wordt. Of totdat u naar huis mag. Op het AKV blijft u maximaal 24 uur. We proberen om dit zo kort mogelijk te houden.

AKV

Onze begeleiding

Door wie wordt u geholpen?

Op de afdeling krijgt u hulp van High Care verpleegkundigen. Zij werken veel samen met uw behandelend arts. De behandelend arts is altijd een specialist uit het Erasmus MC.

Met wie werken wij samen?

Alle specialisten binnen het Erasmus MC werken samen met het AKV. Kinderen verblijven niet op het AKV. Zij gaan direct vanaf de Spoedeisende Hulp naar een andere afdeling.

AKV 

Op bezoek

Patiënten moeten vaak nog even bijkomen van wat er is gebeurd. Daarom houden we het bezoek klein, maximaal één of twee personen. Overleg altijd met de verpleegkundige wat het beste is voor de patiënt.

Als naasten of familie bij de patiënt willen blijven, dan kan dit op een andere plek dan het Acuut Kort Verblijf. Dit is voor de privacy van al onze patiënten. Ook willen we personeel en patiënten niet storen. Het Erasmus MC heeft verschillende voorzieningen. Als u uw nummer achterlaat, bellen wij u bij bijzonderheden. Het Acuut Kort Verblijf is telefonisch bereikbaar via (010) 704 01 45.

AKV

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier