Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Polikliniek

Travel Clinic Erasmus MC (Vaccinatie- en reizigerspolikliniek)

Wanneer: Maandag 8.30 - 16.30 uur, dinsdag 8.30 - 20.30 uur, woensdag 8.30 - 20.30 uur, donderdag 8.30 - 16.30 uur, vrijdag 8.30 - 20.30 uur, zaterdag 9.00 - 12.30 uur (spreekuren voor patiënten wijken af)
Gebouw: Zimmermanweg 7 (naast de hoofdingang)
Telefoon: (010) 704 5 050

De Vaccinatie- en Reizigerspolikliniek is verder gegaan als Travel Clinic Erasmus MC. De Travel Clinic is er voor iedereen die voor korte of langere tijd naar de (sub)tropen gaat.

Wachttijden   Afspraak-maken-en-wijzigen   Aanmelden-bij-binnenkomst  

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Wij zijn een geregistreerd Gele Koorts centrum. Ook hebben wij voordelen voor studenten, medewerkers en patiënten.

Patiëntengroepen

Op onze polikliniek zien wij meerdere groepen patiënten, bijvoorbeeld:

  • HIV positieve patiënten: deze patiënten zijn vatbaarder voor infecties, maar het is ook belangrijk rekening te houden met welke vaccinaties u veilig kunt gebruiken.
  • Patiënten met auto-immuunziekten (zoals M. Crohn, Colitis Ulcerosa, Reumatoïde artritis, Psoriasis en SLE) en patiënten met een orgaantransplantatie.
  • Patiënten met kanker of bloedziekten: het kan voor u nodig zijn om extra vaccinaties te halen. Indien uw ziekte het toelaat en u op reis wilt, bent u bij ons aan het juiste adres voor advies op maat.

Kijk voor alle informatie op travelclinic.

Onze begeleiding

Door wie wordt u geholpen?

U komt op ons spreekuur en wordt geholpen door één van onze artsen of verpleegkundigen. Soms kunt u meteen gevaccineerd worden, soms spreken we af dat u op een later tijdstip terug komt. Bijvoorbeeld omdat we willen overleggen met uw arts, omdat we aanvullend onderzoek moeten afwachten of omdat het verstandiger is om op een ander moment te vaccineren.

Checklist

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.

Bereid u voor