Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Polikliniek

Infectieziekten TropenPolikliniek

Wanneer: Maandag tot en met vrijdag
Gebouw: Nf, 2e etage, wachtruimte 2D
Telefoon: 010-7040571 (ma t/m vrij tussen 08:00 en 16:30 uur)

Gaat u op reis maar is uw afweer verminderd door een ziekte of medicijn? De Tropenpolikliniek adviseert u over vaccinaties en aanvullende gezondheidsmaatregelen voor uw reis. Bent u tijdens of na een verblijf in de tropen ziek geworden? Dan kunt u bij ons snel terecht voor onderzoek en behandeling.

Wachttijden   Afspraak maken en wijzigen   Aanmelden bij binnenkomst  

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Spreekuur bijzondere reizigers

Reizigers met een verminderde afweer lopen meer risico op een ernstige infectie dan gezonde reizigers. Het is daarom belangrijk de reis goed voor te bereiden en advies in te winnen over de werking van vaccinaties en malariamiddelen. Uw huisarts of behandelend specialist kan u doorverwijzen naar het Spreekuur bijzondere reizigers. We bespreken uw medische geschiedenis, uw medicijngebruik en de infectieziekten die voorkomen op uw reisbestemming. Indien nodig kan aanvullend onderzoek verricht worden. Na het spreekuur kunt u meestal nog dezelfde dag de vaccinaties krijgen die u nodig heeft.

Tropenspreekuur

Bent u na een verblijf in de tropen ziek geworden? En heeft u klachten zoals koorts, diarree, huiduitslag en/of ontstekingen van de luchtwegen? Ga dan op tijd naar de huisarts. De klachten kunnen namelijk een uiting zijn van een ernstige infectieziekte.

Uw huisarts kan u doorverwijzen naar ons Tropenspreekuur voor onderzoek. Als het nodig is kunt u vaak nog dezelfde dag gezien worden om uw klachten te bespreken en bijvoorbeeld malaria uit te sluiten, een röntgenfoto te maken of bloedonderzoek te verrichten. Veel uitslagen zijn dezelfde dag bekend zodat in overleg met onze arts een behandelplan gemaakt kan worden.

Mocht u zo ziek zijn dat de huisarts of onze arts het noodzakelijk vindt dat u de spoedeisende hulp bezoekt, dan vindt de beoordeling plaats op de spoedeisende hulp van het Erasmus MC. Ook buiten kantoortijden worden patiënten na verwijzing van de huisarts op de spoedeisende hulp begeleid.

Tijdens de reis

Voor cliënten van de Travel Clinic Erasmus MC zijn wij tijdens de reis beschikbaar voor medische vragen. Zo bieden wij gezamenlijk reizigerszorg voor, tijdens en na de reis.

Onze begeleiding

Door wie wordt u geholpen?

Bij de Tropenpolikliniek werken internisten, internisten in opleiding en co-assistenten. Soms wordt u eerst gezien door een co-assistent, waarna de eindverantwoordelijk internist meekijkt. Zo zorgen we samen dat de behandeling goed verloopt. Wij werken nauw samen met de Travel Clinic Erasmus MC. Als u bij ons op het Spreekuur bijzondere reizigers bent geweest voor een vaccinatieadvies, verzorgen de verpleegkundigen van de Travel Clinic uw vaccinaties.

Ons team: 

M. Mendonça-Melo Internist-infectioloog

E. van Nood Internist-infectioloog

L. Slobbe   Internist-infectioloog

Onze spreekuren

Er is elke werkdag een Tropenspreekuur en een Spreekuur bijzondere reizigers. Met een verwijzing van uw huisarts of behandelend specialist, kunt u bij ons secretariaat een afspraak inplannen. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 010-7040571 (ma t/m vrij tussen 08:00 en 16:30 uur) of via secretariaat.tropen@erasmusmc.nl.

Soms maakt uw huisarts de afspraak voor u. Informatie voor professionals is te vinden op onze verwijzerssite.

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier
Checklist

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor