Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
specialism
Specialisme

Revalidatiegeneeskunde

Rijndam Revalidatie is gespecialiseerd in complexe revalidatievraagstukken. Rijndam behandelt hier patiënten die als gevolg van een ziekte, ongeval of aandoening te maken hebben met beperkingen.

Over dit specialisme

Wat we doen

Wat is dit specialisme
Bij het specialisme Revalidatiegeneeskunde onderzoeken en behandelen wij mensen die door een ziekte, aandoening of ongeluk beperkt zijn geraakt in hun functioneren. Deze beperking kan lichamelijk en/of psychisch zijn. De revalidatiearts is opgeleid om naar zoveel mogelijk aspecten van het functioneren te kijken, dus niet alleen naar de persoon zelf maar ook naar de situatie waarin deze persoon verkeert, zowel op het werk als thuis.

De revalidatiearts wordt al vroeg in de behandeling betrokken. Deze arts spreekt en onderzoekt de patiënt en adviseert vervolgens de bahandelend arts of er een aanvullend revalidatietraject noodzakelijk is.

De revalidatieartsen werken samen met een team van meerdere behandelaars (sportarts, ergotherapeut, fysiotherapeut, logopedist, maatschappelijk werker en psycholoog).

Wat willen we bereiken?
Ons doel binnen de revalidatiegeneeskunde is om de gevolgen van een aandoening, ziekte of ongeval zoveel mogelijk weg te nemen, te verminderen of te voorkomen. Hierbij speelt eigen regie van de patiënt een zeer belangrijke rol; revalideren is erop gericht om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden.

Uw revalidatiearts zal de gevolgen voor u altijd eerst heel precies met u in kaart brengen en bespreken. Daarvoor beschikken wij onder meer over een bewegingslaboratorium waar specifiek onderzoek wordt gedaan, zoals een loopanalyse, inspanningstest en een spierkrachtmeting.

Waarom naar het Erasmus MC?
Rijndam Revalidatie biedt al meer dan 100 jaar revalidatiezorg en is gespecialiseerd in complexe revalidatievraagstukken. Rijndam en het Erasmus MC werken intensief samen op het gebied van patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en opleiding.

In het Erasmus MC hebben wij ook ondersteunende zorgverlening in huis, zoals een maker van orthopedische hulpmiddelen en een bewegingslaboratorium. Daarnaast wordt er binnen de revalidatiegeneeskunde intensief samengewerkt met meerdere disciplines, zoals fysiotherapie, ergotherapie en psycologie.

Lees verder op onze speciale researchwebsite.

Aandoeningen en ziektebeelden

Voor een overzicht van ons behandelaanbod kunt u terecht op https://www.rijndam.nl/erasmusmc.

Rijndam heeft naast locatie Erasmus MC nog een kliniek op de Westersingel en 16 locaties (in de regio Rijnmond en Zuid-Holland Zuid) waar poliklinische zorg wordt geleverd.

Diabetische voet

Gebroken wervel (wervelfractuur)

Open rug

Samenwerking

Erasmus MC en Rijndam Revalidatie werken intensief samen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Er wordt veel geïnvesteerd in innovatie en in de toepassing van technologische ontwikkelingen in de patiëntenzorg. Hierbij wordt o.a. samengewerkt met:

  • TU-Delft
  • Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Medical Delta
  • LUMC

Wetenschappelijk onderzoek

Rijndam Revalidatie en Erasmus MC werken intensief samen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Er lopen diverse onderzoeksprojecten op het gebied van Neurorevalidatie, Kinderrevalidatie en Traumatologie/Dwarslaesie. Wilt u meer informatie hierover, lees dan verder op de speciale researchwebsite.

Onze polikliniek(en)

Operatie

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier

Komt u binnenkort bij ons op bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor