Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
specialism
Specialisme

Wervelkolomchirurgie

De wervelkolomchirurgie van de afdeling orthopedie is gespecialiseerd in operatieve en conservatieve behandeling van de rug bij kinderen en volwassenen.

Over dit specialisme

Wat we doen

De wervelkolomchirurgie van de afdeling orthopedie is gespecialiseerd in operatieve en conservatieve behandeling van de rug bij kinderen en volwassenen.
Al onze wervelkolomchirurgen hebben na hun opleiding tot orthopedisch chirurg een vervolgopleiding (fellowship) voltooid om zich specifiek op dit onderwerp te specialiseren. Er is binnen onze groep specifieke aandacht voor scoliose, wervelfracturen (gebroken wervels) en metastasen (uitzaaiingen in de wervelkolom).  

Wat willen we bereiken?

Ons doel is voor iedere patiënt bij ons op het wervelkolomspreekuur een passende oplossing te vinden. Door wetenschappelijk onderzoek naar onze aandachtspunten (scoliose, fracturen en metastase) proberen we onze behandelingen te verbeteren en effectiever te maken. Voorbeelden hiervan zijn follow-up bij scoliose met minder röntgenstraling door het EOS systeem (voorjaar 2020) en de minimaal invasieve behandeling van wervelfracturen en metastasen. 

Waarom naar het Erasmus MC?

De wervelkolomchirurgen van de afdeling orthopedie voeren veel complexe ingrepen van de wervelkolom uit, vaak in samenwerking met andere specialisme. Zo werken we veel samen met de afdeling neurochirurgie, neurologie, oncologie, radiotherapie en traumatologie.
In het multidisciplinaire overleg worden de patiënten met de verschillende specialisme besproken en indien nodig wordt er een gezamenlijk een behandelplan opgesteld. 

 

 

Patiëntenfolders

Komt u binnenkort bij ons op bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor