Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Spreekuur

Gezond zwanger

Wanneer: Maandag en donderdag 8.00-13.00, dinsdag 8.00-16.30, woensdag 8.00-15.30 uur.
Gebouw: Het spreekuur vindt plaats op de polikliniek van de Verloskunde en Gynaecologie in het Ba-gebouw op de 2e verdieping.

Tijdens dit spreekuur informeren en adviseren wij u over een gezond voedingspatroon en een gezonde leefstijl en begeleiden we u daarbij vóór en tijdens uw zwangerschap.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Het spreekuur Gezond Zwanger is onderdeel van uw zorgplan. Afhankelijk van of u het Verloskunde of Voortplantingsgeneeskunde zorgtraject volgt, ontvangt u een poliklinische afspraak voor het spreekuur Gezond Zwanger (PGZ) als een videoconsult of als fysiek consult. Voorafgaand aan uw afspraak kunt u meer informatie lezen over dit spreekuur in de folder ‘Spreekuur Gezond Zwanger’.

Wij vragen u vóór uw eerste afspraak de online vragenlijst van Slimmer Zwanger in te vullen en het coachingsprogramma Slimmer Zwanger te activeren. U ontvangt daarvoor een activatiecode per mail. Heeft u geen code ontvangen? Stuur dan een e-mail met uw naam en geboortedatum naar de polikliniek. Wij vragen u daarnaast de online vragenlijst van Zwanger Wijzer in te vullen.

De uitslagen van beide vragenlijsten mag u mailen naar de polikliniek (met uw naam en geboortedatum), of geprint meenemen naar uw afspraak. Tijdens uw afspraak bespreken we de uitslagen van uw vragenlijsten. Vervolgens stellen we samen met u doelen op en maken we een actieplan om de leefstijl van u en uw partner te verbeteren.

Onze begeleiding

Door wie wordt u geholpen?

Een verpleegkundig specialist of arts-onderzoeker van de afdeling Voortplantingsgeneeskunde of Verloskunde.

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Behandelteam

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor