Sophia Kinderziekenhuis

Polikliniek

Verloskunde

Wanneer: maandag t/m vrijdag
Gebouwcode: gebouw BA, 2e etage, locatie staat vermeld op uw dagticket.
Telefoon: (010) 704 01 48

Op de polikliniek Verloskunde begeleiden en controleren we zwangeren.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Op de polikliniek Verloskunde houden we multidisciplinaire spreekuren. Hierbij zijn meerdere specialismen tegelijk betrokken. Zo bent u minder tijd kwijt aan verschillende spreekuurafspraken en kunnen de specialisten sneller met elkaar in overleg over uw ziektebeeld, diagnose en behandelplan.

Het eerste gesprek is vaak informerend. Na het eerste gesprek zullen we u doorverwijzen naar de afsprakenbalie of naar de verpleegpost voor het vervolg.

Het kan zijn dat het nodig is om bloed te prikken. Het bloedprikken vindt plaats in de prikkamer/verpleegpost, maandag tot vrijdag open van 8.00 tot 16.30 uur.

Voorlichtingsavond

Bent u zwanger en gaat u in het Erasmus MC bevallen? Dan bent u van harte welkom op de voorlichtingsavond, verzorgd door het specialisme Verloskunde en Prenatale Geneeskunde .

Op deze avond geven de verpleegkundigen van Verloskunde een presentatie. Aansluitend licht een verloskundige het medische gedeelte rond de bevalling toe.

De anesthesioloog vertelt over mogelijke pijnbestrijding rondom de bevalling. Tenslotte komt het onderwerp ‘voeding voor de pasgeborene’ aan bod. 

Als u geïnteresseerd bent, meld u zich dan aan via het aanmeldformulier. U kunt met maximaal twee personen aanmelden. Dit in verband met het aantal beschikbare plaatsen. 

De geplande data in 2019 zijn:

  • Maandag 1 juli
  • Maandag 16 september
  • Maandag 25 november 
 

Onze spreekuren

Checklist

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.

Bereid u voor