Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Polikliniek

Verloskunde

Wanneer: Maandag t/m vrijdag, van 08.00-16.30 uur
Gebouw: BA, 2e etage, locatie staat vermeld op uw dagticket.
Telefoon: (010) 704 0 148

Op de polikliniek Verloskunde begeleiden en controleren we zwangeren. Op deze pagina vindt u ook informatie over onze voorlichtingsavonden voor zwangeren.

Wachttijden   Afspraak maken en wijzigen   Aanmelden bij binnenkomst   Herhaalrecept  

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Op de polikliniek Verloskunde houden we multidisciplinaire spreekuren. Hierbij zijn meerdere specialismen tegelijk betrokken. Zo bent u minder tijd kwijt aan verschillende spreekuurafspraken en kunnen de specialisten sneller met elkaar in overleg over uw ziektebeeld, diagnose en behandelplan.

Het eerste gesprek is vaak informerend. Na het eerste gesprek zullen we u doorverwijzen naar de afsprakenbalie of naar de verpleegpost voor het vervolg.

Het kan zijn dat het nodig is om bloed te prikken. Het bloedprikken vindt plaats in de prikkamer/verpleegpost, maandag tot vrijdag open van 8.00 tot 16.30 uur.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Bevallen in het Erasmus MC Sophia kinderziekenhuis

Bent u zwanger en onder controle in het Erasmus MC Sophia? Dan bent u (en uw partner) van harte welkom op onze informatiebijeenkomst ‘Bevallen in het Erasmus MC Sophia kinderziekenhuis’. Tijdens deze bijeenkomst ontvangt u van een verpleegkundige, een verloskundige en een anesthesioloog uitgebreide informatie over bevallen in het Erasmus MC Sophia kinderziekenhuis. We geven u onder andere informatie over onze zorgverleners, de verloskamers, de faciliteiten, pijnbestrijding tijdens de bevalling en praktische tips. Daarnaast is er tijdens de bijeenkomst voldoende tijd om uw vragen te beantwoorden.

De avond start om 19.00 uur en is uiterlijk om 21.00 uur afgelopen.

Bijeenkomsten in 2023/2024:

  • Donderdag 20 juni 2024.
  • Dinsdag 17 september  2024.
  • Woensdag 20 november 2024

Klik hier om aan te melden.

Meer informatie vindt u in de folder Bevallen in het Erasmus MC Sophia.

Voorlichting borstvoeding

U bent zwanger en onder controle in het Erasmus MC Sophia. Om u voor te bereiden op de komst van uw baby, en de mogelijkheid om borstvoeding te geven, bieden wij u (en uw partner) een gratis webinar aan over borstvoeding.

Borstvoeding
Borstvoeding is het fysiologische vervolg op de zwangerschap en de geboorte van een baby. Na de geboorte van de baby en de placenta is er een hormoonomslag in het lichaam van de moeder. Door deze hormoonomslag komt de borstvoeding op gang. Alle reflexen van de baby zijn erop gericht om te drinken. Moedermelk bevat alle essentiële voedingsstoffen om uw baby te laten groeien en afweerstoffen om uw baby te beschermen tegen infecties.

Inhoud webinar 'voorlichting borstvoeding'
Tijdens dit webinar bespreken onze lactatiekundigen de volgende onderwerpen:

  • De gezondheidsvoordelen van borstvoeding.
  • Aanleggen van de baby.
  • Wat is normaal?
  • Als het anders gaat.
  • Hulp en informatie.

Links naar eerstvolgende webinars 'Voorlichting borstvoeding'

Onze spreekuren

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor