Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Jongerenpoli

Wanneer: Dit spreekuur wordt iedere dinsdag en vrijdag gehouden op de poli Reumatologie van het Erasmus MC.
Gebouw: Polikliniek Reumatologie

Als een kind of jongere met reuma volwassen wordt, heeft dat aparte begeleiding nodig. Opgroeien met reuma heeft heel wat invloed op het leven, dit spreekuur is ingericht op de ziekte en om deze overgang te begeleiden.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Op deze polikliniek worden jongeren vanaf 12 jaar gezien door een kinderreumatoloog/reumatoloog of een verpleegkundig specialist voor opvolging van hun ziekte en de gepaste behandeling daarvan. Ook is er uitgebreid aandacht voor alle onderwerpen waarmee de jonge patiënt zich bezig houdt. Deze worden besproken met de reumaconsulent en/of de verpleegkundig specialist. Tijdens dit gesprek wordt een ‘transitieplan’ gebruikt, zodat alle onderwerpen die horen bij het opgroeien en zelfstandig worden besproken worden.

Onze begeleiding

Uw wordt geholpen door de reumatoloog, kinderreumatoloog, reumaconsulente, verpleegkundig specialist, kinderfysiotherapeut.
Er is samenwerking met Oogheelkunde, Revalidatiegeneeskunde, Kindergeneeskunde, Fysiotherapie, Orthopedie, Immunologie, Dermatologie en Maag-darm-leverziekten.

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Checklist

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor