Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Mastocytose spreekuur

Op de mastocytose poli kunnen mensen terecht voor diagnostiek naar en behandeling van mastocytose en aanverwante aandoeningen.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Bij de eerste afspraak worden uw symptomen besproken en vindt er een algemeen lichamelijk onderzoek plaats (onderzoek van de huid, hart, longen en buik). Afhankelijk van de verwijzing en de onderzoeken die al in andere centra zijn verricht, kan er bij het eerste bezoek een beenmergpunctie of andere onderzoeken worden ingepland. U ontvangt daarover apart bericht bij de uitnodigingsbrief van de poli.

Onze begeleiding

Door wie wordt u geholpen?

U wordt op het spreekuur gezien door een arts (internist-allergoloog/immunoloog of arts in opleiding tot medisch specialist). De arts in opleiding tot medisch specialist bevindt zich veelal in de laatste fase van de opleiding en bespreekt alle patiënten altijd met de superviserend specialist. Het kan zijn dat er een arts in opleiding (co-assistent) mee kijkt.


Samenwerkingen tussen specialismen:

Er wordt zeer nauw samengewerkt met de afdelingen dermatologie, hematologie en endocrinologie. Er vindt regelmatig multidisciplinair overleg plaats en er wordt ook wetenschappelijk onderzoek verricht door deze werkgroep. Zo nodig wordt u naar (één van deze) afdelingen verwezen.

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Spreekuur

Op dinsdagmiddag. In geval van nood kunnen patiënten uiteraard elke dag terecht.

Behandelteam

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor