Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Pre-conceptioneel advies

Wanneer: Woensdag
Gebouw: Erasmus MC Sophia, BA, 2e etage

Uw huisarts, verloskundige of medisch specialist kan u verwijzen naar het spreekuur Pre-conceptioneel advies. Wij geven u (en uw partner) persoonlijk advies over de periode voor, tijdens en na de zwangerschap.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Voorbereiding

  • Invullen van de vragenlijst op zwangerwijzer. De resultaten mailt u ons via polivrouw. Denk aan uw naam, geboortedatum en de datum van uw afspraak. U kunt de resultaten ook geprint meenemen.
  • Inschrijven van zowel u als uw eventuele partner bij het Erasmus MC.

Spreekuur

De arts bespreekt met u uw ziektegeschiedenis en de huidige situatie. Aanvullend onderzoek en consultatie door andere specialisten zal indien noodzakelijk plaatsvinden. Het kan nodig zijn om bloed te prikken. Het bloedprikken vindt plaats in de prikkamer/verpleegpost, maandag tot vrijdag open van 8.00 tot 16.30 uur. Zodra alle informatie rond is, wordt er een gezamenlijk zorgplan gemaakt voor de periode voor, tijdens en na de zwangerschap. Uw verwijzer, huisarts en uzelf zullen dit plan per brief ontvangen.

Onze begeleiding

Door wie wordt u geholpen?

U wordt geholpen door een gynaecoloog of een specialist in opleiding tot gynaecoloog. Indien de arts nog in opleiding is, staat hij altijd onder supervisie van een hoofdbehandelaar. De hoofdbehandelaar houdt het overzicht tijdens uw traject met betrekking tot het pre-conceptionele advies. Het eerste gesprek met de arts duurt 45 minuten, een vervolgafspraak 30 minuten. Indien van toepassing kunt u een afspraak krijgen bij een andere medisch specialist of paramedicus.

Checklist

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor