Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Meedoen aan onderzoek

Anser studie

Prostaatkanker studie Anser netwerk

Duur: Het onderzoek vindt plaats tijdens uw reeds geplande bezoek aan de afdeling Urologie voor onderzoek naar of behandeling van prostaatkanker.
Startdatum: Doorlopend
Vergoeding: Deelname is vrijwillig. U ontvangt geen vergoeding.

In deze studie onderzoeken we de gegevens en lichaamsmateriaal van prostaatkankerpatiënten om de behandeling en het vooruitzicht van prostaatkankerpatiënten te verbeteren.

Over dit onderzoek

Welke patiënten kunnen deelnemen?

Patiënten die de afdeling Urologie in een van de Anser prostaatklinieken bezoeken voor onderzoek naar prostaatkanker of voor behandeling van hun prostaatkanker kunnen deelnemen aan dit onderzoek.

Het Anser prostaatnetwerk is een samenwerkingsverband van zeven ziekenhuizen in de regio West-Nederland:

  • Albert Schweitzer ziekenhuis
  • Erasmus MC
  • Franciscus Gasthuis & Vlietland
  • HMC Antoniushove
  • LUMC
  • Maasstad ziekenhuis
  • OLVG

Wat zijn de voorwaarden?

Er zijn geen verdere voorwaarden voor het deelnemen aan dit onderzoek.

Wat willen we bereiken?

Wij willen graag de behandeling en het vooruitzicht van prostaatkankerpatiënten verbeteren. Ander doel van dit onderzoek is om complicaties zoals urineverlies en erectieproblemen te verminderen. En de kwaliteit van leven door de patiënt te verbeteren. We onderzoeken de verzamelde gegevens en lichaamsmateriaal van prostaatkankerpatiënten. Zo krijgen we beter inzicht in hoe we de zorg kunnen verbeteren. Daarvoor hebben we lichaamsmaterialen (zoals weefsels), ingevulde vragenlijsten en gecodeerde medische gegevens nodig van mannen met (een verdenking van) prostaatkanker.

Wat gaan we doen?

Voor het onderzoek verzamelen we relevante informatie uit uw medisch dossier. Wij bewaren deze gegevens gecodeerd om uw privacy te beschermen. Als u aan deze studie meedoet hoeft u het ziekenhuis niet extra te bezoeken of extra onderzoeken te ondergaan.

Veelgestelde vragen

Waarom vragen wij u om toestemming?

Wij beschikken graag over uw gegevens zodat wij u in de toekomst kunnen blijven volgen. Deze gegevens gebruiken wij namelijk om de zorg verder te verbeteren. En om zo in de toekomst nieuwe patiënten met prostaatproblemen beter te kunnen helpen.

Waarvoor geldt uw toestemming?

Wij vragen uw toestemming:

  1. Omdat wij dan uw medische gegevens kunnen bekijken voor informatie over uw prostaat;
  2. Om ons inzage te geven in landelijke bestanden met gegevens over weefselonderzoeken (PALGA), de Nederlandse kankerregistratie (IKNL) en het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS);
  3. Om uw lichaamsmateriaal in het verleden of in de toekomst is/wordt afgenomen voor uw behandeling voor onderzoek te mogen gebruiken (bijvoorbeeld weefsel verwijderd bij een biopsie of operatie).