Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
portretfoto van Tabitha Adel -van der Zanen
Zorgverlener

T.P.L. (Tabitha) Zanen - van den Adel

Kinderfysiotherapeute

  • Specialisme
  • Kinderfysiotherapie
  • BIG nummer:
  • 19914231804
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Ik heb als aandachtsgebied de klinische zorg en vroegmobilisatie op de kinder-intensive care.
Ik behandel daar kinderen, met verschillende ziektebeelden die vaak kritiek ziek zijn. Onderdeel van dit werk is mobilisatie en oefentherapie van kinderen aan de beademing en/of ECMO en ik ben betrokken bij de werkgroep Vroeg Intensieve Neurorevalidatie. 
ICK-transitie is een onderdeel van de IC-kinderen. Op ICK-transitie worden ouders en kinderen voorbereidt op hun volgende grote stap: samen weer naar huis. Vaak gaat dit om kinderen, die (lange) tijd op de IC-kinderen hebben gelegen en naar huis zullen gaan met beademing, sondevoeding of TPV. Samen met een team bestaande uit artsen, verpleegkundigen en pedagogisch medewerkers begeleiden we ouders voor op het ontslag naar huis. Daarnaast ben ik ben ik onderdeel van het multidisciplinaire team de CHIL-poli (lange termijn follow up van kinderen met chirurgische aangeboren afwijkingen) en Neurofibromatose Type 1.
 

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Na mijn opleiding fysiotherapie ben ik gestart met werken in een eerstelijnspraktijk en werkte hier zowel met volwassenen als met kinderen. Na het afronden van mijn master Kinderfysiotherapie ben ik gaan werken in het Sophia Kinderziekenhuis.

Opleiding

Ik  studeerde in 2011 af als fysiotherapeut en behaalde in 2015 mijn master of science kinderfysiotherapie. De afgelopen jaren heb ik verschillende cursussen en congressen bijgewoond over fysiotherapie op de intensive care en/of kinder-intensive care. 

Werkgroep

Vroegmobilisatie op de kinder-intensive care
Vroegmobilisatie aan ECMO
Vroeg intensieve neurorevalidatie 
 

Wetenschappelijk onderzoek

Sinds 2018 ben ik betrokken onderzoek naar de implementatie van vroegmobilisatie op de kinder- intensive care. 
Ik participeer in het onderzoek naar de motoriek en conditie van kinderen met neurofibromatose type 1. Samen met het expertisecentrum ENCORE voor erfelijke neurocognitieve ontwikkelingsstoornissen wordt onderzoek gedaan naar de onderliggende oorzaak van motorische problemen  bij deze kinderen en de mogelijkheden voor behandeling