portretfoto van Tabitha Adel -van der Zanen
Zorgverlener

T.P.L. (Tabitha) van den Adel -Zanen

Kinderfysiotherapeute

  • Specialisme
  • Kinderfysiotherapie
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Ik  studeerde in 2011 af als fysiotherapeute en behaalde in 2015 mijn master of science kinderfysiotherapie. Sinds 2015 ben ik werkzaam in het Sophia Kinderziekenhuis.

Ik ben werkzaam als klinisch kinderfysiotherapeute, daarnaast ben ik actief binnen de poliklinieken neurofibromatose type 1 en cystic fibrosis.
In de kliniek ben ik voornamelijk werkzaam met neurologische patiënten en kinderen op de intensive care.

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Ik ben als klinisch kinderfysiotherapeut met name werkzaam op de afdelingen behorende bij de Kindergeneeskunde, zoals algemene Kindergeneeskunde, Cardiologie, Endocrinologie, Longziekten, Nefrologie, Oncologie, Reumatologie. Daarnaast heb ik poliklinische werkzaamheden op de poliklinieken: Reumatologie, Longziekten en Centrum Gezond Gewicht (CGG). Op de polikliniek Centrum Gezond Gewicht heb ik een dubbelfunctie, als kinderfysiotherapeut en als HBO Pedagoog. 

Opleiding

Ik studeerde begin 1988 af als fysiotherapeut.

Werkgroep

Nederlandse Health Professionals in de Kinderreumatologie (NHPKR). Werkgroep die onderzoek doet naar  het effect van vroegmobilisatie bij kinderen die opgenomen zijn op de intensive care.

 

Wetenschappelijk onderzoek

In 2015 participeerde ik in onderzoek  naar motorische problemen bij kinderen met hersentumoren.  Ik ben momenteel betrokken bij onderzoek naar de motoriek van kinderen met neurofibromatosis. Samen met het expertisecentrum ENCORE voor erfelijke neurocognitieve ontwikkelingsstoornissen wordt onderzoek gedaan naar de onderliggende oorzaak van motorische problemen  bij deze kinderen en de mogelijkheden  voor  behandeling.