Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Sophia van Baalen
Zorgverlener

S.M. (Sophia) van Baalen

Verpleegkundig specialist in opleiding

  • Specialisme
  • Maag-, darm- en leverziekten
  • Aandachtsgebied
  • Gastro-intestinale oncologie
  • BIG nummer:
  • 49040099630
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Sinds september 2020 werk ik als verpleegkundig specialist in opleiding binnen gastro-intestinale oncologie van de afdeling Maag-, Darm-en Leverziekten. Een groot deel van mijn tijd ben ik werkzaam op de polikliniek. Hier zie ik in het kader van de preventieve oncologische zorg onder andere patienten vanuit het bevolkingsonderzoek naar darmkanker en patienten die geboren zijn met slokdarmatresie. Voor een deel van de patiënten met slokdarmkanker en patiënten met darmkanker draag ik samen met mijn collega zorg voor het diagnostische traject en/of de palliatieve zorg.

Ook ben ik betrokken bij wetenschappelijk onderzoek binnen ons specialisme. Mijn hart klopt voor de directe patiëntenzorg waarin ik zorg probeer te verlenen op een manier die past bij de individuele patiënt, samen met een team van betrokken professionals. De beste zorg, voor u als patiënt, is mijn persoonlijke drijfveer.
 

Werkervaring & opleidingen

In 1999 behaalde ik mijn diploma als A-verpleegkundige in het Erasmus MC, toen nog Dijkzigtziekenhuis. Na 17 jaar werkzaam te zijn geweest als endoscopieverpleegkundige op de afdeling Maag-,darm-en leverziekten ben ik in 2016  als researchverpleegkundige gaan werken binnen dit specialisme. In september 2020 begon ik aan een nieuwe uitdaging, namelijk de opleiding tot verpleegkundig specialist. Deze hoop ik in september 2022 af te ronden.

Opleiding
1995-1999 A-verpleegkundige
2003 opleiding tot endoscopieverpleegkundige 
2020 tot heden Master of Advanced Nursing Practice