Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Zorgverlener

Dr. H.I. Bax

Internist-infectioloog

  • Specialisme
  • Infectieziekten
  • Aandachtsgebied
  • Infecties met nontuberculeuze mycobacteriën, antibioticabeleid
  • BIG nummer:
  • 19056950001
Neem contact op  

Over

Werkervaring & opleidingen

In 2009 ronde ik mijn opleiding tot internist-infectioloog af waarna ik een jaar onderzoek deed in the Laboratory of Clinical Infectious Diseases van het  National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIH, USA). Hier begon voor mij het onderzoek naar de behandeling van nontuberculeuze mycobacteriële infecties bij patiënten met stoornissen in de interferon gamma signalering.

In 2010 keerde ik terug naar Nederland en sindsdien ben ik werkzaam als internist-infectioloog binnen de Sectie Infectieziekten van het Erasmus Medisch Centrum. Vanaf 2011 combineer ik het klinische werk met preklinisch onderzoek binnen de mycobacteriële onderzoeksgroep van de afdeling Medische Microbiologie en Infectieziekten. Het onderzoek richt zich met name op verbetering van de therapie van mycobacteriële infecties wat tevens ook het onderwerp was van mijn promotie in 2016.

Naast het mycobacteriële onderzoek zet ik me als voorzitter van de antibioticacommissie van het Erasmus MC in voor een gedegen antibioticabeleid in het ziekenhuis. Daarnaast ben ik als infectioloog betrokken bij consultvoering in huis met betrekking tot het voorschrijven van antibiotica als ook de klinische en poliklinische zorg van patiënten met HIV en van patiënten met complexe infecties.