Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto Agnita Boon
Zorgverlener

Dr. A.J.W. (Agnita) Boon

Neuroloog

  • Specialisme
  • Neurologie
  • Aandachtsgebied
  • neurologische bewegingsstoornissen (met name ziekte van Parkinson en andere parkinsonismen (PSP, MSA, CBS), dystonie en behandeling met botuline toxine, erfelijke bewegingsstoornissen) liquorcirculatiestoornissen, met name normal pressure hydrocephalus

Over

Even voorstellen

Sinds 1998 zet ik mij als neuroloog in voor mensen met neurologische bewegingsstoornissen in brede zin, vooral mensen met de ziekte van Parkinson en andere parkinsonismen als PSP, MSA en CBS. Wat ik belangrijk vind is allereerst zo goed mogelijk de diagnose te stellen en dan samen met patiënt en ons team te streven naar optimale behandeling van de symptomen. 
 

Werkervaring & opleidingen

Mijn aandachtsgebied zijn de neurologische bewegingsstoornissen, waarbij het gaat om alle neurologische bewegingsstoornissen (tremor, ataxie, dystonie, myoclonie, chorea) met verschillende ziektebeelden en oorzaken, van neurodegeneratief (bv ziekte van Parkinson, MSA, PSP) tot erfelijke bewegingsstoornissen (bv ziekte van Huntington, , doparesponsieve dystonie, spinocerebellaire ataxie) en bewegingsstoornissen bij ijzerstapeling (bv aceruloplasminemie).

De studie geneeskunde heb ik gevolgd aan de Erasmus Universiteit. Mijn specialisatie tot neuroloog heb ik gedaan in het Westeinde Ziekenhuis in Den Haag. Sinds december 1994 ben ik werkzaam als neuroloog in het Erasmus MC. In 1999 ben ik gepromoveerd op Normal Pressure Hydrocephalus.