Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
specialism
Specialisme

Neurologie

Onze neurologen behandelen vooral patiënten met complexe neurologische aandoeningen zoals een beroerte, ziekte van Alzheimer, multipele sclerose, hersentumoren en spierziekten. Ook behandelen onze neurologen spoedeisende neurologische problemen.

Over dit specialisme

Wat we doen

Wat is dit specialisme?

Neurologie is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met de diagnostiek en behandeling van ziekten van het zenuwstelsel (hersenen, ruggenmerg en perifere zenuwen) en de spieren, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Het specialisme Neurologie heeft in de afgelopen periode enorme veranderingen doorgemaakt.

De diagnostische mogelijkheden zijn sterk verbeterd, onder andere als gevolg van de ontwikkelingen op het gebied van het radiologisch (CT-scan, MRI-scan) en neurofysiologisch (EEG, EMG, neuromonitoring) onderzoek. Daarnaast zijn er voor veel neurologische ziekten nu mogelijkheden voor behandeling.

Wat willen we bereiken?

Wij willen bijdragen aan de ontwikkelingen door diagnostiek en behandeling van alle neurologische ziekten volgens de meest recente inzichten.

Naast patiëntenzorg en onderzoek verzorgen wij ook onderwijs voor studenten en co-assistenten en leiden wij artsen op tot neurologen.

Waarom naar het Erasmus MC?

Veel ernstige neurologische aandoeningen vereisen expertise van een gespecialiseerd neuroloog. De Neurologie van het Erasmus MC heeft expertise centra die zich bezighouden met een apart gebied binnen ons specialisme:

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Wetenschappelijk onderzoek

Binnen het specialisme Neurologie lopen veel onderzoeken waar patiënten aan deel kunnen nemen. Deze onderzoeken zijn te vinden bij de expertise centra voor de verschillende neurologische aandoeningen.

Onze polikliniek(en)

Operatie

Behandelingen

Klinieken

Heeft u vragen?

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij ons secretariaat:

Contactformulier
Checklist

Komt u binnenkort bij ons op bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.

Bereid u voor