Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto J.C. Brugma
Zorgverlener

Drs. J.C. Brugma

Directeur / Gevestigd apotheker

Directeur / Gevestigd apotheker

  • Specialisme
  • Farmacie, vergoeding van geneesmiddelen
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Dagelijks probeer ik mij met het hele team van de Poliklinische Apotheek maximaal in te zetten voor de beste farmaceutische zorg thuis. Dit begint al voordat u met ontslag gaat en we zijn pas tevreden als u met een gerust hart thuis bent.

We proberen dagelijks de farmaceutische zorg te verbeteren, middels innovatie en onderzoek. Daarbij zetten we de patiënt altijd centraal.

Ik ben pas tevreden als u met een glimlach de apotheek verlaat of thuis alle medicatie heeft die u nodig hebt.

Werkervaring & opleidingen

In 2005 ben ik begonnen als apotheker in het Erasmus MC, waar ik gestart ben met het ondersteunen van geneesmiddelenonderzoeken. Hierbij heb ik mij gespecialiseerd in de vergoeding van geneesmiddelen. In 2012 heb ik de Poliklinische Apotheek van het Erasmus MC (locatie Daniel den Hoed) opgezet. In 2013 ben ik betrokken geweest met de oprichting van de medicatie uitgifte balie in het Erasmus MC, wat in 2015 gevolg werd door de Poliklinische Apotheek naast de nieuwe hoofdingang in de nieuwbouw van het Erasmus MC. In 2015 werd ik ook benoemd tot farmaceutisch directeur van de Poliklinische Apotheek en in 2016 werd ik algemeen directeur. Met het hele team van de Poliklinische Apotheek heb ik toen in 2017 de medicatieverificatie bij ontslag opgezet en in 2018 de locatie van de Daniel den Hoed verhuisd naar de huidige locatie Zimmermanweg. In 2019 hebben we de thuistoedieningen zover uitgebreid dat ook hiervoor een nieuwe locatie is opgezet. Ondertussen wordt het volledige farmaceutische portfolio geleverd en leveren we ook op uitgebreide schaal hulpmiddelen en infuuspompen.