Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
L. Derikx
Zorgverlener

Dr. L.A.A.P. (Lauranne) Derikx

Maag-Darm-Leverarts

  • Specialisme
  • Maag-Darm-Leverziekten
  • Aandachtsgebied
  • IBD
  • BIG nummer:
  • 19916571001

Over

Even voorstellen

Sinds 2022 ben ik werkzaam als Maag- Darm- Leverarts in het Erasmus MC. Ik ben intensief betrokken bij de klinische en poliklinische zorg voor IBD-patiënten. Mijn ambitie is excellente patiëntenzorg voor deze vaak jonge patiëntengroep door nauwe samenwerking met de aanverwante specialismen. Middels wetenschappelijk onderzoek naar onder andere medicamenteuze IBD-therapieën en endoscopische surveillance bij IBD poog ik deze zorg verder te optimaliseren.

Werkervaring & opleidingen

Na mijn studie geneeskunde aan de Radboud Universiteit (Nijmegen), ben ik opgeleid tot Maag-Darm-Leverspecialist in het Jeroen Bosch ziekenhuis (’s Hertogenbosch), Radboudumc (Nijmegen) en Western General Hospital (Edinburgh, Schotland). In 2017 ben ik gepromoveerd op mijn proefschrift getiteld “Solid intra- and extra-intestinal malignancies in inflammatory bowel disease”.

Het wetenschappelijk onderzoek binnen het IBD-veld heb ik sindsdien voortgezet met zowel nationale als internationale partners. Met mijn expertise op het gebied van colorectale maligniteiten bij IBD heb ik bijgedragen aan de totstandkoming van de internationale richtlijn hieromtrent. In 2020/2021 heb ik een IBD-fellowship verricht in het Western General Hospital (Edinburgh, Schotland), gericht op zowel IBD-patiëntenzorg als klinisch onderzoek.

Sinds 1 juni 2022 ben ik als staflid verbonden aan de afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten binnen het Erasmus MC met als aandachtsgebied IBD.