Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Radboud Dolhain
Zorgverlener

Prof. dr. R.J.E.M. Dolhain

Reumatoloog, afdelingshoofd

  • Specialisme
  • Reumatologie
  • Aandachtsgebied
  • Artritis, Zwangerschap, Fertiliteit
  • BIG nummer:
  • 49032105201
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Als reumatoloog houd ik me voornamelijk bezig met de zorg voor mannen en vrouwen met artritis of een systeemziekte en een kinderwens. Mannen en vrouwen uit heel Nederland bezoeken hiervoor onze gespecialiseerde polikliniek; in overleg met de patiënt wordt een op maat gemaakt behandelplan opgesteld. Door het verrichten van wetenschappelijk onderzoek, proberen we de zorg voor deze patiëntengroep steeds te verbeteren.
Verder behandel ik op mijn spreekuur veel patiënten met systeemziekten, zoals bijvoorbeeld SLE, ook als ze geen kinderwens hebben.

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Sinds 2001 werk ik in het Erasmus MC. Ik ben opleider Reumatologie en sinds februari 2022 afdelingshoofd. Verder geef ik leiding aan een onderzoeksgroep voor onderzoek naar kinderwens en zwangerschap bij mannen en vrouwen met artritis.

 

Opleiding

Opleiding Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. De opleiding tot reumatoloog heb ik gevolgd in het Westeinde Ziekenhuis in Den Haag en in het Leids Universitair Medisch Centrum. In 1998 ben ik gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Leiden op het onderwerp: T cells in the inflamed joints of patients with rheumatoid arthritis.