Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Eric van Gorp
Zorgverlener

Prof. Dr. E.C.M. (Eric) van Gorp

Internist-infectioloog, viroloog

  • Specialisme
  • Interne Geneeskunde
  • Aandachtsgebied
  • Infectieziekten, virologie
  • BIG nummer:
  • 79029093901
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Prof. dr. Eric C.M. van Gorp is internist/Infectioloog/ Viroloog, met een bijzondere interesse en expertise in [exotische] virale infectieziekten [bijvoorbeeld dengue, zika] en de behandeling en begeleiding van patiënten met HIV infectie. Naast de behandeling en begeleiding van patiënten verricht hij onderzoek naar bijzondere [exotische] virale infectieziekten in het Erasmus MC en in het buitenland en begeleid hij jonge onderzoekers tijdens hun promotieonderzoek. Doel van dit onderzoek is de behandeling van patiënten met ernstige virale infectieziekten te verbeteren. In zijn werk heeft hij een speciale interesse voor de sociale en maatschappelijke impact die infectieziekten kunnen hebben. 

Werkervaring & opleidingen

Prof. Eric C.M. van Gorp studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. In 2001 voltooide hij zijn proefschrift getiteld: "Studies on the pathophysiology of dengue hemorrhagic fever and dengue shock syndrome", dit onderzoek was mogelijk met een beurs verleend door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).
Hij is momenteel werkzaam bij het Erasmus MC in Rotterdam, benoemd tot hoogleraar geneeskunde, bij de afdeling Viroscience en de afdeling Infectieziekten. Hij is gastprofessor aan de Universiteit van Airlanga in Surabaya, Indonesië. Hij is betrokken bij het Rotterdam Global Health Initiative (RGHI). Zijn interessegebied is de sociale en wetenschappelijke impact van infectieziekten; epidemiologie, klinisch management en pathofysiologie. Hij is oprichter van de Cirion-stichting, die initiatieven en projecten voor de preventie van infectieziekten initieert en faciliteert. Een van de initiatieven is het door de EU ondersteunde internationale onderwijs- en preventieproject Viruskenner voor wetenschappers in landen op vier continenten. De onderzoekslijn, met verschillende PhD's, die hij begeleidt, richt zich op exotische virale infecties, waaronder de door muggen en knaagdieren gedragen hemorragische koorts, HIV- en koortsstudies, met een uitgebreid (inter) nationaal netwerk in Nederland, het Caribisch gebied, Suriname, China en Indonesië. Hij is supervisor van de vaccinatiekliniek en de klinische trialeenheid van de afdeling Viroscience.