Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Sarina Kant
Zorgverlener

Dr. S.G. (Sarina) Kant

Klinisch geneticus

  • Specialisme
  • Klinische genetica
  • Aandachtsgebied
  • Groeistoornissen, gehoorverlies, ontwikkelingsachterstand
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Als klinisch geneticus zie ik vooral kinderen (en volwassenen) met aangeboren afwijkingen. Mijn belangstelling gaat daarbij met name uit naar patiënten met groeistoornissen (zowel kleine als grote lengte), patiënten met gehoorverlies en patiënten met ontwikkelingsproblemen.
Bij iedere patiënt trachten we, vaak in samenwerking met andere specialisten, zo goed mogelijk te achterhalen wat de oorzaak is van het probleem waar hij of zij mee komt.  Vervolgens zet ik me in om informatie en een passend advies te geven over de medische vooruitzichten, mogelijkheden voor behandeling en medische controles, en ik bespreek eventuele consequenties voor familieleden.

Werkervaring & opleidingen

Na mijn artsenopleiding in Utrecht ben ik gaan specialiseren als klinisch geneticus in Leiden. Ik heb daar ook langere tijd gewerkt als staflid en ben er gepromoveerd op genetisch onderzoek naar groeistoornissen. Van 2007 tot 2018 was ik opleider (deels plaatsvervangend) voor de klinische genetica in het LUMC in Leiden. Sinds 2019 werk ik als staflid bij de afdeling Klinische Genetica in het Erasmus MC.