Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Zorgverlener

Dr. F. (Florine) Kastelein

Maag-Darm-Leverarts

  • Specialisme
  • Maag-Darm-Leverziekten
  • Aandachtsgebied
  • kliniek maag-darmziekten, diagnostiek en behandeling van met name maligne aandoeningen van pancreas en galwegen
  • BIG nummer:
  • 09911860301

Over

Even voorstellen

Mijn doel is streven naar excellente patiëntenzorg voor zowel klinische als poliklinische patiënten. Ik vind het belangrijk om patiënten en hun familie zo goed mogelijk te begeleiden in een moeilijke en emotionele tijd en daarbij snelle diagnostiek te leveren en duidelijke uitleg te geven. Hiervoor werk ik graag samen met mijn collega’s van verschillende disciplines om tot de beste behandeling te komen voor de patiënt.

Werkervaring & opleidingen

Na het afronden van de studie geneeskunde aan de Universiteit van Leiden ben ik promotieonderzoek gaan doen op de afdeling Maag- Darm- Leverziekten in het Erasmus MC. In 2014 promoveerde ik met het proefschrift ‘Optimizing Surveillance in Barrett's Esophagus. From Chemoprevention and Biomarkers to Cost-effectiveness and Survival’. Vervolgens ben ik gestart met de opleiding tot Maag- Darm- Leverarts in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft en het Erasmus MC. Na het afronden van mijn opleiding ben ik in januari 2021 begonnen met een tweejarig fellowship in het Erasmus MC om mij verder te bekwamen in hepato-pancreato-biliaire (HPB) oncologie en endo-echografie. Daarnaast ben ik sindsdien werkzaam als chef de clinique op de afdeling Maag- Darmziekten.

Sinds januari 2023 ben ik als staflid verbonden aan de afdeling Maag- Darm- Leverziekten van het Erasmus MC met als aandachtsgebied kliniek en diagnostiek en behandeling van met name maligne aandoeningen van pancreas en galwegen.