Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Diederik Kimenai
Zorgverlener

Drs. H.J.A.N. (Diederik) Kimenai

Hepato-Pancreato-Biliair en Transplantatiechirurg

  • Specialisme
  • HPB/Transplantatiechirurgie
  • Aandachtsgebied
  • Levende nierdonatie, niertransplantatie, levertransplantatie, multi-orgaandonatie en PD-chirurgie
  • BIG nummer:
  • 59061233901
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Ik ben als transplantatiechirurg voornamelijk bezig met niertransplantaties, zowel met levende donoren als met nieren van overleden donoren. Daarbij specialiseer ik mij in de moeilijk te transplanteren patiënten, met fors vaatlijden en overgewicht. Patiëntenzorg heb ik hoog in het vaandel staan. Ook ben ik lid van nationale en internationale commissies die de zorg rondom niertransplantatie verbeteren en vernieuwen en participeer ik veelal in voorlichting en onderwijs.

Werkervaring & opleidingen

Drs. Diederik Kimenai studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven van 1995 tot 1997 en aan de Erasmus Universiteit Rotterdam van 1997 tot 2003. Hij behaalde zijn artsexamen cum laude in 2003. Van 2005 tot 2011 werd hij opgeleid tot algemeen chirurg in zowel het Maasstad Ziekenhuis als het Erasmus Medisch Centrum.

Het aandachtsgebied in de laatste periode van zijn opleiding was een combinatie van vaatchirurgie en transplantatiechirurgie. Van 2011 tot 2012 heeft hij een fellowship gedaan op de afdeling Transplantatiechirurgie in het Erasmus MC.

Sinds 1 juli 2011 is Drs. Kimenai in dienst als chirurg op de transplantatieafdeling van de afdeling Heelkunde van het Erasmus MC. Zijn aandachtsgebieden zijn met name levende nierdonaties, niertransplantaties en CAPD-chirurgie. Daarnaast maakt hij deel uit van het Multi Orgaan Donatieteam en participeert hij in wetenschappelijk onderzoek.